Laatste seizoen Game of Thrones start in april 2019 – #ForTheThrone

ForTheThrone laatste seizoen 8 Game of Thrones

YES! Er is eindelijk een datum (ok, een maand) wanneer het allerlaatste seizoen van Game of Thrones zal worden uitgezonden. Ziggo maakte vandaag bekend dat in april 2019 seizoen 8 in première gaat.

Net als vorig jaar zal Game of Thrones in Nederland legaal te zien zijn bij Ziggo. HBO biedt sinds 2017 geen abonnement meer aan via andere kabelmaatschappijen en via internet in Nederland. Sindsdien is HBO alleen beschikbaar bij Ziggo via het Movies & Series XL pakket.

#ForTheThrone

Naast deze bekendmaking is er ook promotiemateriaal gedeeld voor het laatste seizoen van Game of Thrones. En de tagline is: For The Throne. Oftewel: alles voor de troon. Dat belooft zeker voor een spannend seizoen! #ForTheThrone; trending topic sinds de bekendmaking!

Wat wel opvalt, is dat de afbeeldingen op de posters en beelden in de trailer allemaal uit vorige seizoenen komen. Oftewel: geen tipje van de sluier over het nieuwe seizoen. Zo geheim blijft het plot dus…

Game of Thrones bij Ziggo Movies & Series

Een dag na de uitzending in Amerika is de eerste aflevering Game of Thrones te zien op Ziggo Movies & Series XL pakket. Daarna komt iedere week een nieuwe aflevering beschikbaar. Dit seizoen zijn er slechts zes afleveringen, maar ze duren wel net zo lang als een film (ongeveer 1,5 uur?) per aflevering. Naast het laatste seizoen, zijn ook de eerste zeven seizoenen van Game of Thrones on demand te zien bij Ziggo. Oftewel… Tijd voor een marathon? 😉

ForTheThrone laatste seizoen 8 Game of Thrones

ForTheThrone laatste seizoen 8 Game of Thrones

Wassenbeeld voor Michiel Huisman in Madame Tussauds Amsterdam

Foto: Marc de Groot

Michiel Huisman is niet meer weg te denken uit de tv- en filmwereld. Wij kennen hem vooral door de vertolking van Daario Naharis in Game of Thrones, maar hij speelde bijvoorbeeld ook in de films The Age of Adeline en 2:22. Hiermee steeg zijn populariteit, ook onder de bezoekers van Madame Tussauds Amsterdam. Zijn succesvolle carrière en zijn aanwezigheid in de lijst van meest aangevraagde beelden was voor Madame Tussauds de reden om hem in was te vereeuwigen. Continue reading “Wassenbeeld voor Michiel Huisman in Madame Tussauds Amsterdam”

Game of Thrones tours in Ierland

Frank bij de Iron Islands
Frank bij de Iron Islands

Onze Henk was enkele jaren gelden in Split, Kroatië waar hij een Game of Thrones tour langs enkele opname locaties heeft gemaakt en zelf ben ik twee jaar terug in Essaouira, Marokko geweest waar ik over de stadsmuren heb gelopen die Astapor voorstelde in het derde seizoen van onze favoriete serie.

Er zijn natuurlijk nog veel meer mooie opnamelocaties die je kan bezoeken, waaronder natuurlijk Ierland. Onlangs sprak ik Frank (een collega van mij) en hij heeft al twee Game of Thrones tours in dat land bezocht. Ik vroeg hem of hij ons hier wat meer over kon vertellen. Continue reading “Game of Thrones tours in Ierland”