Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Game of Thrones Spin-offs

img

HBO werkt aan meerdere spin-off series van Game of Thrones. Voor één van deze spin-offs heeft HBO inmiddels een eerste seizoen besteld.

Hous of the Dragon

Onlangs heeft HBO groen licht heeft gegeven voor een eerste seizoen van 10 afleveringen van de nieuwe serie House of the Dragon. Deze spin-off serie is gebaseerd op het boek Fire & Blood van George R.R. Martin en speelt zich zo’n 300 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones af.

Pilot: The Long Night / Bloodmoon

Er is nog niet veel informatie over deze spin-off, behalve het feit dat HBO een pilot heeft besteld en de details die HBO in een persbericht gepubliceerd heeft.

Het verhaal speelt zich 10.000 jaar voor het verhaal van Game of Thrones af en gaat deze over hoe Westeros na de Age of Heroes (een relatief vredig tijdperk) in zwaar weer terecht kwam.

George R.R. Martin is samen met de Britse schrijfster Jane Goldman betrokken bij de pilot. Goldman gaat de pilot schrijven en wordt de showrunner, een rol die David Benioff en Dan Weiss bij Game of Thrones vervulde. Over de regisseur en de cast is nog niks bekend.

Als de pilot bevalt zou HBO zo’n 50 miljoen dollar per seizoen voor de nieuwe serie over hebben.

Pilot geannuleerd

Inmiddels is bekend geworden dat HBO heeft besloten de spin-off (of prequel) ondanks de opname van een pilot aflevering te annuleren. Wat hiervoor de exacte reden is, is niet bekendgemaakt.

Meer ideeën voor de spin-offs

We weten dat er naast de The Long Night nog vier ideeën in ontwikkeling zijn, welke dit zijn weten we niet. Wel weten we dat Robert’s Rebellion hier in ieder geval niet tussen zit en dat er geen personages in de spin-offs te zien zullen zijn die al in Game of Thrones gespeeld hebben.

Ned Stark en Howland Reed bij de Tower of Joy
Ned Stark en Howland Reed bij de Tower of Joy tijdens Robert’s Rebellion

De reden waarom Robert’s Rebellion niet overwogen wordt is volgens Martin de volgende:

“Tegen de tijd dat ik klaar ben met het schrijven van A Song of Ice and Fire zal je alle belangrijke zaken weten die gebeurde tijdens Robert’s Rebellion. Er zouden geen verrassingen of openbaringen overblijven in een dergelijke serie, alleen het laten zien van conflicten waarvan je de uitkomst al weet. Dat is niet een verhaal dat ik wil vertellen.”

Als Martin en HBO verhalen willen vermijden waarvan al veel bekend is, zullen ze waarschijnlijk dieper in het verleden van de wereld van Ice and Fire moeten duiken. De Dance of the Dragons, Aegon’s Conquest en de Blackfyre Rebellion zijn goede kanshebbers.

Wanneer kunnen we de spin-offs verwachten?

Data wanneer we iets gaan zien van deze projecten zijn er nog niet. Tijdens een persconferentie van de Television Critics Association in Beverly Hills vertelde HBO programming president Casey Bloys dat hij verwacht dat de pilot (The Long Night) rondom de première van seizoen 8 in productie zal gaan. Eerder vertelde hij ook al dat er minimaal een jaar tussen de finale van Game of Thrones seizoen 8 en de lancering van één van de spin-offs zal zitten. Dit betekent dat we tot 2020 zullen moeten wachten, als alles goed gaat.

This div height required for enabling the sticky sidebar