Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Game of Thrones Pilot

img
Ian McNeice als Illyrio Mopatis
Ian McNeice als Illyrio Mopatis

De pilot is de eerste Game of Thrones aflevering die is opgenomen, maar is echter nooit uitgezonden. De opnames vonden tussen 24 oktober en 19 november 2009 plaats in Noord-Ierland en Marokko. De pilot is geregisseerd door Thomas McCarthy.

Of de pilot ooit zal worden uitgezonden of vrijgegeven is niet bekend. Naar verluidt hebben de opnames tussen de 5 en 10 miljoen dollar gekost.

De cast van de pilot verschilt behoorlijk t.o.v. de rest van de serie. Om verschillende redenen heeft HBO enkele acteurs vervangen. Hieronder een overzicht:

Jamie Campbell Bower als Waymar Royce
Jamie Campbell Bower als Waymar Royce

Een ander verschil is dat er voor de pilot scènes in Schotland en Marokko zijn opgenomen. Het Schotse Doune Castle fungeerde als Winterfell. De meeste scènes met Daenerys zijn in Marokko opgenomen, hiervoor zijn decors uit Ridley Scott’s Kingdom of Heaven gebruikt. In de officiële eerste afleveringen komen deze locaties niet meer voor.

Auteur George R.R. Martin heeft een cameo als een Pentoshi edelman met een gigantische hoed opgenomen voor de Game of Thrones pilot, deze scene heeft de officiële eerste aflevering echter niet gehaald. Er zijn echter wel scenes uit de pilot die de officiële eerste aflevering wel hebben gehaald. Hieronder een overzicht:

  • De scene in de cryptes onder Winterfell waar Robert Baratheon Eddard Stark vraagt om zijn Hand of the King te worden
  • De scene in Winterfell waarin Tyrion Lannister en Sandor Clegane enkele woorden wisselen
  • De scene tussen Eddard en Benjen Stark waarin ze de executie van de Night’s Watch ranger bespreken
This div height required for enabling the sticky sidebar