Masterclass William Simpson op het Nederlands Film Festival

William Simpson
William Simpson op het podium in Paradiso – Foto: Gerrit Serné

William Simpson, Storyboard Artist van Game of Thrones, komt voor een masterclass tijdens het NFF Professionals Programma op 1 oktober naar het Nederlands Film Festival in Utrecht. Een mooie kans voor Game of Thrones fans die meer te weten willen komen over het tot stand komen van de serie!

De Noord-Ierse William Simpson staat door zijn baanbrekende werk bovenaan het verlanglijstje van veel actie en fantasy makers. Aan de hand van zijn storyboards en fragmenten van de uiteindelijke producties, neemt hij ons mee in zijn boeiende wereld. Continue reading “Masterclass William Simpson op het Nederlands Film Festival”

Tentoonstelling Unseen Westeros

Unseen Westeros
Unseen Westeros

De afgelopen 7 jaar hebben we veel van de locaties uit George R.R. Martin’s wereld kunnen zien in Game of Thrones. Echter, het grootste deel van zijn wereld hebben we nog niet gezien.

Binnenkort heb je de kans om dit onontdekte deel van de wereld van Ice and Fire te bekijken. 40 artiesten die meegewerkt hebben aan de serie hebben hun handen ineengeslagen om dit te illustreren en willen het aan de wereld laten zien tijdens een grote tentoonstelling in Berlijn: Unseen Westeros. Continue reading “Tentoonstelling Unseen Westeros”

Game of Thrones Concept Artist binnenkort in Utrecht

Recent werd bekend dat Lena Headey, die wij beter kennen als Cersei Lannister, te gast zal zijn op de wintereditie van Dutch Comic Con. Naast Lena komen er echter meer belangrijke namen naar ons kikkerlandje. Zo is concept artist Martin Rezard op 16 december te vinden in Utrecht, bij het Echo Base Con in de Kinepolis Jaarbeurs.

Martin Rezard komt naar Echo Base Con vanwege zijn werk aan de Star Wars-saga, waar hij al sinds Attack of the Clones bij betrokken is. Naast de bekende reeks van Lucasfilm heeft Rezard nog aan veel meer projecten gewerkt, waaronder The MatrixGuardians of the Galaxy en Game of Thrones! Hij is bijvoorbeeld medeverantwoordelijk voor de look van de White Walkers. Continue reading “Game of Thrones Concept Artist binnenkort in Utrecht”

Terugblik: Designing the Seven Kingdoms met William Simpson

William Simpson
William Simpson op het podium in Paradiso – Foto: Gerrit Serné

Afgelopen zondag was William Simpson – Hoofd Storyboard Artist van Game of Thrones – te gast in Paradiso, Amsterdam bij het event Designing the Seven Kingdoms dat georganiseerd werd door The John Adams Institute.

We begonnen met een korte introductie in de wereld van Game of Thrones en een heel leuke mashup van verschillende Game of Thrones theme tribute opnames (onderstaande video). Continue reading “Terugblik: Designing the Seven Kingdoms met William Simpson”