Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

De serie Game of Thrones

img

sean bean - ned starkGame of Thrones is een fantasy TV serie die vanaf 17 april 2011 is uitgezonden door de Amerikaanse TV zender HBO. De serie is gebaseerd op de A Song of Ice and Fire boeken van George R.R. Martin. Hoofdrollen zijn onder andere voor Sean Bean, Lena Headey en Peter Dinklage. De scripts worden verzorgd door D.B. Weiss en David Benioff.

De productie heeft zijn basis in Belfast, Noord Ierland, maar ook andere locaties (Malta, IJsland, Kroatië, Marokko) worden/zijn gebruikt voor de opnames. Het grootste gedeelte van de cast is Brits en Iers.

Het eerste seizoen bestaat uit 10 afleveringen en is gebaseerd op het eerste boek uit de A Song of Ice and Fire serie, A Game of Thrones. Direct na de uitzending van de eerste aflevering werd besloten dat er een tweede seizoen zou komen. Vanaf 2 September 2012 zal het eerste seizoen op RTL 4 worden uitgezonden.

Het tweede seizoen is gebaseerd op het tweede boek uit de serie, A Clash of Kings. Vanaf dit seizoen zit er ook een Nederlands tintje aan de serie. De Nederlandse actrice Carice van Houten heeft namelijk de rol van Melisandre weten te bemachtigen. Een overzicht van de cast van seizoen 2 vind je hier.

Op 10 april 2012, na de eerste twee afleveringen van seizoen 2, kondigde HBO aan dat er een derde seizoen komt van de serie. Het derde seizoen is op 31 maart 2013 in première gegaan en zal grotendeels gebaseerd zijn op de eerste helft van A Storm of Swords.

Slechts twee dagen na de première van seizoen 3 heeft HBO een vierde seizoen van Game of Thrones besteld. De opnames voor het vierde seizoen zijn gestart op 8 juli 2013. Het vierde seizoen bestaat net als de eerste drie seizoenen uit 10 afleveringen en is gebaseerd op ongeveer de tweede helft van A Storm of Swords en waarschijnlijk enkele delen uit het vierde en vijfde boek.

This div height required for enabling the sticky sidebar