Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Huis Tyrell

img

Huis TyrellHet grondgebied van dit huis is the Reach. Dit gebied strekt zich uit van Dorne tot aan het grondgebied van house Tully. Nadat de voormalige koning, een afstammeling van het oude geslacht, stief op het Veld van Vuur in de oorlog met Aegon Targaryen, droeg zijn hofmeester, Harlen Tyrell, Highgarden over aan de Targaryens. Zo verwierf de familie de heerschappij in het gebied. In de oorlog stond dit huis eerst achter Renly Baratheon, maar naar zijn dood hielpen ze de Lannisters in King’s Landing. Zo kwamen ze aan het hof terecht. Hun blazoen is een gouden roos op een groen veld en de woorden zijn “Growing Strong”.

Mace Tyrell

De heersende over Highgarden. Hij is de vader van Loras en Margeary en is een beetje de Edmure Tully van de familie, niet al te wijs, maar wel ontzettend grappig. Hij zal pas zijn opwachting maken in het vierde seizoen van de serie. Hij is aanwezig in King’s Landing om in de Small Council plaats te nemen.

Loras Tyrell

Loras Tyrell
Loras Tyrell

Een zoon van Mace Tyrell. Hij zat in de King’s Guard van Renly Baratheon. Toen house Tyrell nog voor Renly streed, was Loras de bedpartner van koning Renly. Loras is erg zelfverzekerd van zijn strijdkunst en staat aan het hof ook wel bekend als ‘the Knight of Flowers’. Hij zal uitgehuwelijkt worden aan Cersei Lannister.

Margeary Tyrell

Margeary Tyrell
Margeary Tyrell

Dochter van Mace Tyrell en weduwe van Renly Baratheon. Ze wist dat haar broer een geheime relatie met haar man had, maar vond dit niet erg. Ze wordt gedreven door een soort van passie, ze wil dé koningin zijn. Mede daarom is ze inmiddels weer verloofd met koning Joffry.

Olenna Tyrell

Olenna Tyrell
Olenna Tyrell

Ook wel the ‘Queen of Thorns’ genoemd. Zij is de moeder van Mace Tyrell en is na de slag om Blackwater ook mee naar het hof gekomen om bij de bruiloft van Margeary en Joffry te zijn. Ze nam ook de tijd voor Sansa en plande om haar aan Loras uit te huwelijken. Helaas werd haar plan verpest door Tywin, die Loras vervolgens uithuwelijkte Cersei. Ze denkt niet al te positief over haar familie, maar haar kleindochter Margeary heeft toch wel een speciaal plaatsje in haar hart.

This div height required for enabling the sticky sidebar