Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Huis Tully

img

Huis TullyDit huis heeft de eer om te regeren over the Riverlands. In de Veroveringsoorlogen kozen veel heren uit dit gebied de zijde Aegon Targaryen, onder wie ook Edmyn Tully. Na de oorlog werd hij tot heer van Riverrun verheven en moesten de andere Riverlords zich aan hem onderwerpen. Op hun blazoen staat een zilveren forel op een blauw met rode achtergrond. De woorden van house Tully zijn: “Family, duty, honour.”

Hoster Tully

Was een oude ziekelijke man die nog maar half zo veel respect van zijn baandermannen had toen hij stierf, in vergelijking met de hoeveelheid toen hij aan de macht kwam. Inmiddels zit zijn sterfbed erop en is hij gestorven. Hij verwekte een zoon, Edmure Tully, en twee dochters, Catelyn Tully (zie Huis Stark) en Lysa Tully (zie Huis Arryn).

Edmure Tully

Edmure Tully
Edmure Tully

De oudste zoon van Hoster en dus inmiddels heer van Riverrun. Hij is getrouwd met Roslin Frey, wat Walder Frey graag wilde, aangezien Robb Stark het huwelijkspact verbroken had. Het huwelijk van Edmure en Roslin wordt ook wel the Red Wedding genoemd, aangezien Robb, Catelyn en Talisa daar vermoord werden. Edmure werd gevangen genomen. Hij staat bekend als een overmoedige kluns. Het lukte hem niet om een brandende pijl in de bood van zijn overleden vader te schieten zodat hij gecremeerd kon worden.

Brynden “the Blackfish” Tully

Brynden Tully
Brynden Tully

De broer van Hoster. Hij is tijdens the Red Wedding ontsnapt, omdat hij net buiten zijn behoefte aan het doen was. Hij is een aardige man en biedt een goed luisterend oor. De relatie met zijn broer was niet al te best.

This div height required for enabling the sticky sidebar