Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Huis Targaryen

img

Huis TargaryenIn de dagen dat Westeros verdeeld was in zeven koninkrijken kwam dit huis naar het continent. Aegon the Conquerer veroverde na de doem van Valyria zes van de zeven koninkrijken en stichtte zo de Targaryen-dynastie die 300 jaar zou blijven bestaan. Hij eindigde echter bij de opstand van Robert Baratheon, die door hem gewonnen werd. Om de bloedlijn zuiver te houden trouwden de familieleden met elkaar. Hun blazoen is een driekoppige, rode draak op een zwart veld. Hun woorden luiden “Fire and blood”.

Daenerys Targaryen (Emilia Clarke)

Daenerys Targaryen
Daenerys Targaryen

Daenerys is een van de overlevende Targaryens. Ze was samen met haar broer te gast bij Illyrio Mopatis in Pentos. Ze werd uitgehuwelijkt aan Khal Drogo, een bekende Paardenheer in het continent Essos. Hij stierf echter en met hem ook hun ongeboren zoon Rhaego. Ze legde haar drakeneieren in het crematievuur van Drogo en zo werden haar drie draken geboren. Ze trok door naar Qarth, om vervolgens in Astapor een leger van 8000 Unsullied te kopen en alle slaven te bevrijden. Ook in Yunkai kreeg ze het voor elkaar om in een nacht de slaven te bevrijden. Haar drie draken zijn Drogon, Viserion en Rhaegal, vernoemd naar Khal Drogo, Viserys en haar zoontje Rhaego.

Viserys Targaryen (Harry Lloyd)

Viserys Targaryen
Viserys Targaryen

Viserys is de oudere broer van Daenerys en heeft haar uitgehuwelijkt aan Drogo zodat hij met zijn Khalasar zou helpen om the Seven Kingdoms terug te veroveren. Drogo wachtte echter tot de tekenen gunstig waren en had er niet zo’n haast bij als Viserys. Daarom besloot Drogo hem te vermoorden door een hem een gouden kroon te geven, wel een van vers gesmolten goud die over zijn hoofd gegoten wordt. Dit is de manier waarop Viserys stierf. Hij bleek volgens Daenerys geen echte draak, omdat die niet gedood kunnen worden door vuur.

Khal Drogo (Jason Momoa)

Khal Drogo
Khal Drogo

Een grote Paardenheer in Essos. Hij gaf leiding aan een grote Khalasar en aan zijn lange vlecht was te zien dat hij nog nooit verslagen was. Hij staat bekend om zijn geestdrift en dat verklaart ook de speech die hij hield toen er een sluipmoordenaar geprobeerd had Daenerys te vermoorden. Hij stierf door een wondinfectie en werd gecremeerd door zijn vrouw Daenerys Targaryen.

Ser Jorah Mormont (Iain Glen)

Jorah Mormont
Jorah Mormont

De voormalige heer van Bear Island. Werd echter door Eddard Stark verbannen omdat hij handelde in slaven. Hij hoopte op koninklijk pardon als hij de twee Targaryens bespioneerde en die informatie doorspeelde aan de kleine raad in King’s Landing. Hij mocht ook daadwerkelijk terug, maar kon het toch niet laten gebeuren dat Daenerys stierf. Daarom heeft hij toen toch de zijde van zijn geliefde koningin Daenerys gekozen. Hij is gedreven door loyaliteit, aan Daenerys weliswaar.

Ser Barristan Selmy (Ian McElhinney)

Barristan Selmy
Barristan Selmy

Deze ridder was eens opperbevelhebber van the King’s Guard, maar werd door Cersei Lannister ontslagen met de mededeling dat hij te oud was. Daarom ging hij Daenerys zoeken en ging zo weer in dienst bij een Targaryen, terwijl hij zijn excuus aanbood voor het slecht beschermen van the Mad King. Hij is een geoefende zwaardvechter die tot de beste in the Seven Kingdoms behoort.

Daario Naharis (Michiel Huisman)

Daario Naharis
Daario Naharis

Hij is in de serie de bevelhebber van the Second Sons, maar in de boeken van de Stormcrows. De verhaallijn is verder ongeveer gelijk: voor het beleg van Yunkai nodigt Daenerys verschillende huurlingcommandanten uit en vraagt hen vervolgens om zich over te geven. Daario is voor, maar de rest niet. Daario besluit om zijn medecommandanten te vermoorden en draagt zo de krijgsmacht over aan Daenerys. Ook helpt hij haar met innemen van Yunkai.

Grey Worm (Jacob Anderson)

Een van de Unsullied-commandanten die door de rest is gekozen om hem te vertegenwoordigen. Hij is vaak bij Daenerys en geeft haar ook raad als ze erom vraagt. Zijn naam is nog steeds zijn slavennaam, maar deze heeft hij gehouden omdat dit de naam was die hij had toen Daenerys hem bevrijdde uit zijn slavenbestaan.

Missandei (Nathalie Emmanuel)

Een slaaf die diende als tolk in Astapor. Daenerys heeft haar als geschenk meegekregen. Inmiddels is zij een belangrijke raadgeefster geworden voor de drakenkoningin en een lerares van Grey Worm.

This div height required for enabling the sticky sidebar