Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Huis Stark

img

Dit huis regeert over het Noorden, de grootste van the Seven Kingdoms. Duizenden jaren lang heersten de Starks als koningen over het noorden en nog steeds stroomt het bloed der Eerste Mensen door hun aderen. Torhen Stark, ook wel de Koning die Knielde, zwoer trouw aan Aegon de Draak en sinds dien zijn de Starks slechts leenheren. Toen Eddard Stark vermoord werd, zwoeren de noorderlingen trouw aan zijn oudste zoon, Robb Stark, die zo the King in North werd tijdens the War of five Kings. Robb werd echter vermoord tijdens the Red Wedding. Hun blazoen is een grijze Direwolf op een wit veld en hun woorden luiden “Winter is Coming”.

Eddard “Ned” Stark (Sean Bean)

Sean Bean als Ned Stark

De heer van Winterfell. Hij werd door Robert Baratheon benoemd tot Hand des Konings. In die functie vond hij uit wie de ouders van Joffrey waren en weigerde vervolgens door eergevoel hem als koning te accepteren. Hij is door Ilyn Payne onthoofd op bevel van Joffrey Baratheon. Eer en plicht speelden een belangrijke rol in zijn leven.

Catelyn Tully (Michelle Fairley)

Michelle Fairley als Catelyn Stark
Michelle Fairley als Catelyn Stark

Catelyn is de vrouw van Eddard Stark. Nadat er een poging tot moord was op haar zoon Bran is ze naar King’s Landing gegaan om Eddard te zeggen dat hij op moest passen. Op de terugweg sloot ze zich aan bij het leger van haar zoon Robb en ze is nooit meer thuisgekomen. Ze is door de mannen van Walder Frey vermoord tijdens the Red Wedding. Ze staat bekend om de liefde voor haar familie, maar ook om de haat die ze koesterde jegens Jon Snow, de bastaardzoon van Eddard.

Robb Stark (Richard Madden)

Robb Stark
Richard Madden als Robb Stark

De koning in het noorden. Robb is de oudste zoon van Eddard en Catelyn. Hij startte een oorlog toen bleek dat zijn vader aangevallen was in King’s Landing. Het doel van de oorlog werd uiteindelijk om van het noorden een onafhankelijk koninkrijk maken. Hij is getrouwd met Talisa Maegyr. Omdat hij beloofd had te trouwen met een Frey, was dit de reden voor zijn moord tijdens the Red Wedding.

Talisa Maegyr (Oona Chaplin)

Oona Chaplin
Oona Chaplin als Talisa Maegyr

De vrouw van Robb Stark. Dit personage komt alleen voor in de serie. In de boeken is Jeyne Westerling de vrouw van Robb, terwijl er nooit gesproken wordt over een Talisa. Ze was zwanger is ook tijdens de Red Wedding vermoord, doordat er herhaaldelijk in haar buik werd gestoken.

Sansa Stark (Sophie Turner)

Sansa Stark
Sophie Turner als Sansa Stark

Sansa is de oudste dochter van Eddard en Catelyn. Ze ging mee naar King’s Landing in de veronderstelling dat ze zou trouwen met, toen nog, prins Joffrey. Ze werd aan de kant gezet omdat Margaery Tyrell, die een betere vrouw gevonden werd. Ze is ongelukkig getrouwd met Tyrion Lannister en vertrok met Petry Baelish naar the Vale.

Arya Stark (Maisie Williams)

Maisie Williams als Arya Stark
Maisie Williams als Arya Stark

Ook Arya ging mee naar King’s Landing waar ze van Syrio Forel leerde vechten met zwaard. Toen haar vader onthoofd werd, werd ze door Yoren van the Night’s Watch meegenomen naar the Wall. Onderweg werden ze onderschept en zo kwam ze terecht in Harrenhal, waar ze onder de schuilnaam Arry diende als wijnmeisje voor Tywin Lannister. Ze kon daar vluchten door de hulp van Jaqen H’ghar. Vervolgens kwam ze in contact met de Brotherhood without Banners, waarna ze is meegenomen door de Hound. Ze kwam tot het kasteel van de Freys, maar tijdens the Red Wedding is ze met the Hound gevlucht. Arya is een meisje dat zich meer interesseert voor zwaarden dan voor naalden. Ze vindt het niet erg om vies te worden en is erg stoutmoedig.

Brandon Stark (Isaac Hempstead-Wright)

Isaac Hempstead-Wright als Brandon Stark

Bran werd tijdens het bezoek van de koning in Winterfell uit het raam geduwd door Jaime Lannister, omdat hij Jaime betrapte terwijl hij het deed met Cersei Lannister. Door de val raakten de benen van Bran verlamd. Hij droomde er altijd al van om ridder te worden, maar die droom barstte in duigen. Toen Robb vertrok werd hij Lord van Winterfell, maar tijdens het beleg van de Greyjoys moest hij zijn macht overdragen. Nadat Winterfell afgebrand was vluchtte hij naar the Wall, samen met Rickon Stark, Osha en Hodor. Hij ontmoette Jojen en Meera Reed onderweg. Jojen legde hem uit dat hij een warg is en dat hij in de huid van zijn direwolf Summer kan kruipen. Inmiddels is het gezelschap, behalve Rickon en Osha, achter the Wall, om daar hulp te zoeken voor de gave van Bran.

Rickon Stark (Art Parkinson)

Rickon Stark
Art Parkinson als Rickon Stark

Rickon is de jongste in de familie. Hij miste zijn moeder nadat deze naar King’s Landing was gegaan en is met Bran naar het noorden gevlucht. Voordat Bran achter the Wall ging, is hij samen met Osha naar de Umbers gegaan om bescherming te zoeken.

This div height required for enabling the sticky sidebar