Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Huis Lannister

img

Het rijkste huis van the Seven Kingdoms brengt de leenheren van the Westerlands voort. Ze heersen vanuit Casterly Rock, waaronder een goudmijn verborgen ligt. Na the War of Five Kings staat House Lannister bekend als een groot, bedrieglijk huis, omdat zij nog steeds de voornaamste steun zijn voor het koningschap van Joffrey. Hun blazoen is een gouden leeuw op een karmijnrood veld en hun woorden zijn “Hear me Roar”.

Tywin Lannister (Charles Dance)

Charles Dance als Tywin Lannister
Charles Dance als Tywin Lannister

De huidige Lord van Casterly Rock. Vader van drie kinderen en de Hand des Konings. Tywin is een man met een grote uitstraling. Hij is streng en doet er alles aan om zijn familienaam een hoog aanzien te geven. Hij heeft het gevoel dat niemand hem de baas kan, wat misschien ook wel zo is. Hij is namelijk iemand die zonder pardon koning Joffrey naar bed kan sturen.

Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau)

Nikolaj Coster-Waldau als Jaime Lannister

Jaime is de oudste zoon van Tywin. Doordat hij bij de King’s Guard zit, heeft hij geen erfrecht meer. Nadat hij Eddard Stark aangevallen had vluchtte hij naar zijn vaders legerkamp. In een veldslag werd hij gevangengenomen door de Starks. Catelyn stuurde hem met Brienne of Tarth mee, zodat zij hem kon ruilen voor haar dochters. Onderweg vielen ze echter in de handen van de mannen van Bolton en Locke besloot de rechterhand van Jaime af te hakken. Bolton stuurde Jaime terug naar King’s Landing. Hij heeft een geheime relatie met zijn tweelingzus, Cersei, met wie hij ook drie kinderen heeft: Joffrey, Myrcella en Tommen. Jaime heeft tijdens de opstand tegen the Mad King, the Mad King vermoord toen de troepen van zijn vader voor King’s Landing stonden terwijl hij gezworen had hem te beschermen. Hij moest als lid van de King’s Guard kiezen tussen familie of eer. Nu hij voor familie gekozen heeft staat hij bekend als the ‘Kingslayer’.

Cersei Lannister (Lena Headey)

Cersei tijdens het proces van Tyrion
Lena Headey als Cersei Lannister

De enige dochter van Tywin. Ze was getrouwd met Robert Baratheon en na zijn dood werd zij regentes. Ze wordt door velen gehaat omdat ze gemeen is. Wel voelt ze heel veel liefde voor haar kinderen en ze kan het niet hebben als daar iets mee gebeurt. Zij vreesde ook voor het uitkomen van haar geheime relatie met Jaime, want Jon Arryn wist dat. Ook ging ze hierdoor in tegen Eddard Stark, die door Robert als regent na zijn dood was benoemd.

Tyrion Lannister (Peter Dinklage)

Peter Dinklage als Tyrion | foto: HBO
Peter Dinklage als Tyrion Lannister

Ook wel de dwerg genoemd. Deze kleine man is de laatste zoon van Tywin Lannister. De vrouw van Tywin is gestorven bij de geboorte van Tyrion. Door dit en door zijn grootte is hij voor Tywin een vlek op de familie-eer. Hij werd verdacht van moord op Bran Stark en werd daarom gevangengenomen door Catelyn, om naar de Eyrie gebracht te worden. Hier wist hij te ontkomen en kwam zo terecht in het legerkamp van Tywin. Tywin stuurde hem vervolgens naar King’s Landing om daar in zijn plaats als Hand des Konings te dienen. In the Battle of Blackwater Bay raakte hij gewond en liep hij een snee over zijn gezicht op. Nadat hij bij zijn vader vroeg om Casterly Rock, waar hij volgens de erfopvolging recht op had, werd hij uitgehuwelijkt aan Sansa Stark. Tyrion heeft een scherpe tong en weet in de meeste gevallen wanneer hij hem moet gebruik. Dit zorgt ervoor dat hij veel vrienden maar meer vijanden heeft.

Lancel Lannister (Eugene Simon)

Eugene Simon als Lancel Lannister (links)

De schildknaap van Robert Baratheon. Hij is de zoon van Kevan Lannister. Hij voerde Robert zo veel wijn tijdens de jacht, dat Robert te dronken werd en zo dodelijk gewond raakte. In de tijd dat Jaime afwezig was diende hij als bedpartner van Cersei. Het is een bange jongen die vaak in de problemen komt.

This div height required for enabling the sticky sidebar