Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Huis Greyjoy

img

Huis GreyjoyDe Greyjoys zijn de heersers over the Iron Islands. Ze staan bekend als een ruw volk en vereren the Drowned God. De huidige heer Balon Greyjoy wilde van zijn eilanden een zelfstandig koninkrijk maken en kwam in opstand tegen Robert Baratheon. In de oorlog die volgde zijn zijn twee oudste zoons gedood en is zijn jongste zoon, Theon, meegenomen naar Winterfell om daar door Eddard Stark opgevoed te worden. Op hun banier staat een gouden kraken op een zwart veld en hun woorden luiden: “We do not sow.”

Balon Greyjoy

Balon Greyjoy
Balon Greyjoy

De huidige heer van Huis Greyjoy. Hij droomt er nog steeds van om de eilanden onafhankelijk van de koningen van Westeros te maken. Daarom stuurde hij ook verschillende plunderschepen naar de kust in het noorden, toen Robb Stark in het zuiden zijn oorlog ging voeren. Hij veroverde verschillende kastelen en liet het noorden beven. Van zijn zoon houdt hij niet meer, omdat hij het gevoel heeft dat Theon in een wolf is veranderd, in plaats van dat hij een kraken is gebleven. Hij wil dat zijn dochter Yara hem opvolgt, omdat die zichzelf meer bewezen heeft in de strijd.

Theon Greyjoy

Theon Greyjoy
Theon Greyjoy

Zoon van Balon, maar opgevoed bij de familie Stark. Hij wilde Robb Stark zijn trouw bewijzen door bij zijn vader schepen voor de oorlog te gaan regelen, maar werd overgehaald door zijn bloedeigen familie om de Starks te verraden. Zo kwam het dat hij Winterfell veroverde en de wereld deed geloven dat hij Bran en Rickon gedood heeft. Hij werd echter opgepakt door de bastaard van Roose Bolton, Ramsay, die hem grondig onder handen heeft genomen..

Yara Greyjoy

Yara Greyjoy
Yara Greyjoy

De dochter van Balon en zijn enige kind dat wel bij hem in Pyke is opgegroeid. Na zijn dood wil hij dat zij hem opvolgt en dus niet Theon, die er, als oudst levende zoon, recht op heeft. Yara heeft de capaciteiten om een schip vol stoere mannen aan te voeren en als Balon besluit om Theon te laten sterven bij Ramsay Bolton, besluit Yara dan ook om haar broertje te gaan redden, samen met de beste moordenaars van the Iron Islands. In de boeken heet ze Asha Greyjoy.

This div height required for enabling the sticky sidebar