Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Huis Renly Baratheon

img

Wapen Renly BaratheonRenly had na de dood van Robert geen vertrouwen in zijn oudere broer en richtte daarom zijn eigen huis op, met zichzelf aan het hoofd. Door zijn vroege dood hield het huis maar kort stand. Op zijn blazoen staat een gekroonde hertenbok op een groene achtergrond, ontworpen om zijn vriendschap met House Tyrell te bevestigen.

Renly Baratheon

Renly Baratheon
Renly Baratheon

Renly is de jongste van de drie broers. Hij kwam in opstand tegen Joffrey nadat ser Loras Tyrell hem ervan overtuigd had dat hij de beste koning zou zijn. Renly had echter nog nooit in een oorlog gevochten, waardoor zijn legerkamp volgens Catelyn meer op een spelletje leek. Hij is vermoord door een schaduw, die gebaard werd door Melisandre. Hij had een geheime relatie met Loras Tyrell, waarvan zijn vrouw, en zuster van Loras, Margeary wist.

Brienne of Tarth

Brienne of Tarth
Brienne of Tarth

Brienne is de dochter Lord Selwyn Tarth. Brienne wilde in Rainbow Guard van Renly, om hem te beschermen tegen al het kwaad. Sommigen geloven dat ze verliefd op hem was. Zij was er samen met Catelyn bij toen Renly vermoord werd en ze beschuldigde zichzelf, net zoals vele anderen dat deden. Ze zwoer trouw aan Catelyn en wilde voor haar Jaime naar King’s Landing brengen. Brienne is een trouw persoon en heeft behoefte aan iemand die ze moet gehoorzamen.

This div height required for enabling the sticky sidebar