Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Huis Baratheon van Dragonstone

img

Huis Baratheon van DragonstoneStannis ontving een brief van Eddard Stark na de dood van zijn broer Robert. Daarin stond dat hij de rechtmatige koning was, omdat Joffrey geboren was uit twee Lannisters. Stannis kwam in opstand en riep zichzelf uit tot koning. Hij is gezeteld in Dragonstone, het oude kasteel van de Targaryens. Op zijn blazoen staat de gekroonde zwarte hertenbok in het vurige hart van R’hllor.

Stannis Baratheon

Stannis Baratheon
Stannis Baratheon

Stannis is de middelste broer in de Baratheon familie. Eddard liet hem weten dat hij de rechtmatige troonopvolger was na de dood van Robert en daarom kwam hij in opstand tegen Joffrey. Hij gelooft in de god R’hllor, the Red God. Hij leidde de slag in Blackwater Bay, waar hij verloor omdat Tywin Lannister aan kwam zetten.

Melisandre

Melisandre
Melisandre

De rode priesteres die dient als de godsdienstige raadgever van Stannis. Op haar advies zorgde Stannis ervoor dat zijn volk ging geloven in the Red God. Melisandre is van mening dat the Battle of Blackwater Bay verloren is omdat zij er als vrouw niet bij mocht zijn.

Davos Seaworth

Davos Seaworth
Davos Seaworth

Davos is door Stannis tot ridder geslagen nadat hij hem redde bij het beleg van Storm’s End. Inmiddels is ook hij een raadgever van Stannis. Hij heeft het echter niet zo op Melisandre. Hij vertrouwt haar niet en gelooft ook niet in R’hllor. Hij mist drie vingers, die heeft Stannis er afgehakt omdat hij een smokkelaar was voor hij ridder werd. Davos is erg plichtsgetrouw en volgt Stannis vaak, ook al is hij het niet altijd eens met zijn beslissingen. Zo bevrijdde hij Gendry, een gevangene van Stannis, en dat kostte hem bijna zijn kop.

This div height required for enabling the sticky sidebar