Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Huis Baratheon

img

Huis BaratheonDit huis had oorspronkelijk het recht om voor de koning the Stormlands te besturen, maar zit nu, na de opstand van Robert Baratheon zelf op de IJzeren Troon. Het is het jongst van de grote huizen, ontstaan in de Wars of Conquest. Dit huis kwam als eerste in opstand tegen the Mad King, nagevolgd door House Stark en House Lannister als grote huizen. Robert nam de troon over nadat Jaime Lannister the Mad Kind doodde. Hun blazoen is een gekroonde hertenbok op een goud veld en hun woorden zijn “Ours is the Fury”.

Robert Baratheon

Robert Baratheon
Robert Baratheon

De koning van the Seven Kingdoms. Hij versloeg Aerys II Targaryen “the Mad King” in een opstand en kreeg zo the Iron Throne. Hij begon de opstand omdat Aerys Lyanna Stark, de zus van Eddard en toekomstige vrouw van Robert, ontvoerd had. Na de oorlog werd drinken samen met hoereren de grootste liefde van Robert. Hij hield niet van Cersei Lannister, zijn vrouw. Zijn Hand was Jon Arryn en nadat hij stierf benoemde Robert Eddard. Hij stierf tijdens de jacht, na een aanval van een wild zwijn.

Joffrey Baratheon

Joffrey Baratheon
Joffrey Baratheon

De oudste zoon van Robert en Cersei. Tenminste, dat is wat er gezegd wordt. Eigenlijk is hij de zoon Jaime en Cersei Lannister. Joffrey is wreed en meedogenloos. Hij liet Sansa slaan en heeft er geen moeite mee om twee hoeren elkaar te laten vermoorden. Ook liet hij Eddard onthoofden, de vader van Sansa, die toen nog zijn koningin zou worden.

Sandor Clegane

Sandor Clegane
Sandor Clegane

Ook wel ‘the Hound’ genoemd. Hij was het gezworen zwaard van prins Joffrey en beschermde hem ten alle tijden. Hij is door zijn broer Ser Gregor Clegane op jonge leeftijd in hete kolen gedrukt, waardoor nu de helft van zijn gezicht verbrand is. Inmiddels is hij reizend door Westeros.

Myrcella & Tommen Baratheon

De twee jongste kinderen van Robert. Althans, aan hun haarkleur is af te leiden dat ook zij kinderen zijn van Jaime en Cersei. Myrcella wordt volgens velen als lief beschouwd. Momenteel verblijft ze in Dorne om daar een keer te trouwen. Tommen is een jongetje dat als zwak beschouwd wordt.

This div height required for enabling the sticky sidebar