Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Huis Arryn

img

Huis ArrynHet huis dat regeert over the Vale, een bergachtig gebied in het oosten van Westeros. De Arryns stammen af van een van de nobelste soorten koningen van de Andalen. Ze regeren vanuit the Eyrie, een kasteel dat onneembaar wordt genoemd omdat het op een ontzettend hoge berg staat. Hun embleem bestaat uit een witte valk met een witte maan op een blauw veld. Hun woorden zijn: “As High as Honour”.

Jon Arryn

Voormalige regent van the Vale. Hij diende als Hand voordat Eddard die functie kreeg. Het verhaal gaat dat hij stierf aan koorts, maar eigenlijk is hij vergiftigd.

Lysa Arryn

Lysa Arryn
Lysa Arryn

De vrouw van Jon, dochter van Hoster Tully. Deze vrouw heeft momenteel de macht in the Vale. Ze houdt ontzettend veel van haar zoontje, Robin, en wordt dan ook boos op Catelyn als zij Tyrion meeneemt naar the Eyrie. Ze is nogal opvliegend en weigert om Tyrion een eerlijk proces te geven. De dood van haar man heeft haar duidelijk geen goed gedaan, denk je. Maar eigenlijk speelt ze onder een hoedje met Petyr Baelish, voor wie ze bereid is alles te doen.

Robin Arryn

Robin Arryn
Robin Arryn

Zoon van Jon. Regeert nu samen met zijn moeder, terwijl de meeste macht in handen heeft. Hij staat bekend als een lafaard en men verwacht niet dat hij snel een goede en krachtige heerser gaat worden. Door zijn moeder wordt hij “Sweetrobin” genoemd en door haar wordt hij ook helemaal vertroeteld en verwend. In de boeken heet deze jonge Arryn Robert.

This div height required for enabling the sticky sidebar