Fire and Blood, het nieuwste boek van George R.R. Martin

Fire and BloodFire and Blood, het nieuwste boek van George R.R. Martin ligt vanaf deze week in de boekhandel. Helaas, het is geen The Winds of Winter, maar dit boek maakt het wachten op het lang verwachte zesde deel uit de Song of Ice and Fire serie en het achtste seizoen van Game of Thrones een stuk dragelijker.

Dit nieuwe boek van Martin gaat over de geschiedenis van de Targaryens en is een heel ander boek dan de boeken uit de A Song of Ice and Fire serie. Dit komt omdat het een geschiedenisboek is over de fictionele wereld Westeros, geschreven vanuit het perspectief van aartsmaester Gyldayn.

Fire and Blood is ontstaan tijdens het werk aan het boek World of Ice and Fire. George R.R. Martin had namelijk zoveel verhalen over de geschiedenis van zijn fictieve wereld die hij wilde vertellen, wat uiteindelijk is uitgegroeid tot Fire and Blood. Continue reading “Fire and Blood, het nieuwste boek van George R.R. Martin”

Een nieuw boek van George R.R. Martin

George R. R. Martin tijdens de 2013 San Diego Comic Con

Update: Fire and Blood verschijnt op 20 november in Nederland, België, Amerika, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Mexico en Polen.

Er is meer nieuws bekend over het nieuwe boek van George R.R. Martin, schrijver van de A Song of Ice and Fire-serie. Helaas gaat het niet om The Winds of Winter, maar wel om een boek dat gaat over de geschiedenis van Westeros. Fire and Blood, het eerste deel met een geschiedenis van House Targaryen, zal ergens in de herfst verschijnen. Wanneer precies verschilt per land.

Fire and Blood zal dus uitgegeven worden in twee delen en zal gaan over de geschiedenis van de Targaryens, van Aegon’s conquest tot de dood van de Mad King, Aerys Targaryen. Delen van het boek zijn al gepubliceerd in andere bundels met andere auteurs, als korte verhalen. Check de cover hier beneden! Continue reading “Een nieuw boek van George R.R. Martin”

Nieuw hoofdstuk uit The Winds of Winter online!

Arianne Martell
Arianne Martell, fanart van Magali Villeneuve

George R.R. Martin heeft een nieuwe hoofdstuk uit het nog te publiceren boek The Winds of Winter online gezet. Dit hoofdstuk is het tweede hoofdstuk over prinses Arianne Martell uit Dorne dat online is verschenen en is te lezen op de website van George R.R. Martin.

Het is extra interessant om te lezen als je het huidige seizoen van de serie hebt gevolgd. Een aantal personages uit dit hoofdstuk zijn namelijk niet gecast of dood in de serie.

Alvast veel lees plezier voor de fans die net als ik niet kunnen wachten op The Winds of Winter. Ik ben heel benieuwd wat jullie van dit hoofdstuk vinden, reacties zijn van harte welkom!

Geen The Winds of Winter vóór seizoen 6

The Winds of WinterWaarschijnlijk heb je een feestelijke jaarwisseling gehad en ben je 2016 goed begonnen, maar George R.R. Martin had vandaag slecht nieuws voor zijn fans. Hij laat op zijn persoonlijke blog weten dat The Winds of Winter, het volgende boek van de A Song of Ice and Fire-serie, nog niet af is. Dit is natuurlijk een domper, maar “no one could possibly be more disappointed than me,” aldus Martin.

In zijn update geeft hij aan dat hij aan dat er al veel geschreven is, maar dat er ook nog veel geschreven (of herschreven) moet worden. In het gunstigste geval gaat dit nog maanden duren. Hij schrijft over wat hij in 2015 allemaal heeft meegemaakt en welke impact dit gehad heeft op het proces. Continue reading “Geen The Winds of Winter vóór seizoen 6”

GRRM spreekt zich uit over einde A Song of Ice and Fire

George R. R. Martin tijdens de 2013 San Diego Comic Con
George R.R. Martin tijdens de San Diego Comic Con / foto: Gage Skidmore, via FlickR

George R.R. Martin, de schrijver van de A Song of Ice and Fire boeken waarop Game of Thrones is gebaseerd, heeft zich afgelopen week uitgelaten over het einde van de boeken. Tijdens een gesprek met studenten van zijn oude universiteit (Northwestern University’s Medill School of Journalism) deed hij een aantal uitspraken over het einde van de boekenreeks en mogelijk dus ook over de serie. Continue reading “GRRM spreekt zich uit over einde A Song of Ice and Fire”