Naomi Watts in spin-off Game of Thrones

Naomi Watts
Naomi Watts bij het Cannes film festival. Foto: Georges Biard [CC BY-SA 3.0]
Na lang onderhandelen heeft Naomi Watts een hoofdrol te pakken in één van de Game of Thrones spin-offs die momenteel in ontwikkeling zijn.

Een naam heeft de HBO-prequel nog niet, maar volgens George R.R. Martin wordt dat misschien wel Game of Thrones: The Long Night. De spin-off speelt zich duizenden jaren voor Game of thrones af en gaat over ‘het verval van de wereld van de Gouden eeuw van de Helden tot het donkerste tijdperk’.

Over het personage van Naomi Watts willen de makers nog weinig kwijt, behalve dat ze een ’charismatische socialite gaat spelen die een duister geheim verbergt’. Personages uit de oorspronkelijk serie zullen niet te zien zijn in de spin-off. Continue reading “Naomi Watts in spin-off Game of Thrones”

Harry Strickland gecast voor seizoen 8

Marc Rissmann
Marc Rissmann

De eerste nieuwe rol voor Game of Thrones seizoen 8 is gecast! Boeklezers zullen de naam Harry Strickland vast al herkend hebben als de leider van het huurlingenleger the Golden Company.

Volgens zijn CV en agency gaat de Duitse acteur Marc Rissmann de rol van Strickland vertolken in het achtste en laatste seizoen van de serie. In een eerder casting bericht werd de rol omschreven als “huurling” die te zien is in twee afleveringen.

Wat vinden jullie van deze casting?

Game of Thrones seizoen 7 casting update

Megan Parkinson
Megan Parkinson

We kunnen weer twee namen toevoegen aan de cast van Game of Thrones seizoen 7: Megan Parkinson en Ben Fox.

Volgens haar CV speelt Parkinson de rol van Alys Karstark. Er wordt geen specifieke regisseur genoemd, wat kan betekenen dat ze in meerdere afleveringen te zien zal zijn. Ze is ook op de set in Noord Ierland gespot waar ze noordelijke stijl jurk draagt. Bovenstaande zou dus kunnen kloppen.

Over de rol van Ben Fox is nog niks bekend. Op zijn CV is slechts te lezen dat hij in Game of Thrones te zien zal zijn.

Wat vinden jullie van deze twee toevoegingen?

Tamer Hassan gecast in Game of Thrones seizoen 6

Tamer Hassan
Tamer Hassan in NCIS

De Britse EastEnders ster Tamer Hassan is gecast in het zesde seizoen van Game of Thrones. Uit een aantal van zijn uitspraken valt op te maken dat hij hoogst waarschijnlijk een Dothraki zal spelen.

Zijn leeftijd (hij is 47 jaar oud) en de opmerking dat we hem best veel gaan zien doen vermoeden dat hij waarschijnlijk een khal zal spelen. Dit is echter nog niet door HBO bevestigd. Continue reading “Tamer Hassan gecast in Game of Thrones seizoen 6”

Game of Thrones is opzoek naar twee noordelijke lords

Winterfell; is dit waar de speeches van beide personages plaats vinden?
Winterfell; is dit waar de speeches van beide personages plaats vinden?

Volgens onze collega’s van Watchers on the Wall is de serie nog steeds bezig met het invullen van enkele rollen. Het gaat om twee noordelijke lords die waarschijnlijk om spoiler-redenen een tijdelijke fake naam hebben gekregen.

De rolbeschrijvingen:

“Boyce”; een jonge edelman van rond de twintig die aan de macht is gekomen voordat hij hier eigenlijk klaar voor was. De acteur die gezocht wordt moet fit zijn, over een noordelijk accent beschikken en er ruig uit kunnen zien. Continue reading “Game of Thrones is opzoek naar twee noordelijke lords”