Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

A Song of Ice and Fire

img

Voor veel Game of Thrones fans is het volgende niets nieuws, maar wellicht zijn er fans die er nog niet bekend mee zijn. De TV serie Game of Thrones is een verfilming van de boeken van George R. R Martin, A Song of Ice and Fire in het Nederlands vertaald Een Lied van IJs en Vuur.

Het eerste deel: A Game of Thrones (Het Spel der Tronen), verscheen in 1996 in de Verenigde Staten. Het orginele idee van Martin betrof een triologie, maar later besloot hij dat de ingewikkeldheid van het verhaal te groot was. Om die reden werden er nog vier extra titels aangekondigd: A Clash of Kings (De Strijd der Koningen) in 1998, A Storm of Swords (Een Storm van Zwaarden) in 2000, A Feast for Crows (Een Feestmaal voor Kraaien) in 2005 en A Dance with Dragons (Een Dans met de Draken) in 2011.

Inmiddels heeft Martin bekend gemaakt dat de reeks met nog 2 boeken aangevuld zal worden, genaamd: The Winds of Winter en A Dream of Spring. De Nederlandse namen voor deze boeken zijn nog niet officieel bekend gemaakt.

De serie is tot nu toe in meer dan twintig talen vertaald en haalde meerdere keren de top van de New York Times Bestsellerlijst. Alleen al in de Verenigde Staten heeft de serie tot nu toe meer dan 4,5 miljoen exemplaren verkocht, en wereldwijd meer dan 7 miljoen.

Wil je de boeken ook lezen, dan kan je ze hier bestellen. Veel leesplezier!

Naast de boven genoemde titels zijn er ook andere boeken verschenen die zich in Westeros afspelen. Deze serie is bekend als “The Tales of Dunk and Egg”:

Er zijn ook nog enkele informatieve boeken over Westeros, haar bewoners en de TV serie verschenen:

This div height required for enabling the sticky sidebar