Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

A Clash of Kings

img

A Clash of KingsHet tweede seizoen (2012) van Game of Thrones is gebaseerd op boek 2 uit de A Song of Ice and Fire serie: A Clash of Kings (in Nederland De Strijd der Koningen) en is voor het eerst gepubliceerd op 16 november 1998.

In dit boek gaat de strijd om de IJzeren troon verder. Sinds de dood van koning Robert woed er een felle strijd om zijn opvolging en kent het rijk ineens vijf koningen: Joffrey Baratheon, de uit incest geboren “zoon” van Robert, zijn twee broers Stannis en Renly Baratheon, Robb Stark in het noorden en Ballon Greyjoy op de Iron Islands.

Ondertussen zit Cersei Lannister op de troon als “Queen Regent” tot Joffrey volwassen is, waar haar aandacht vooral uit gaat naar intriges aan het hof, terwijl de vijand oprukt naar King’s Landing. De noorderlingen hebben Robb Stark uitgeroepen tot “King in the North” en rukken op tegen de Lannisters in de Riverlands om de moord op Eddard Stark te wreken. Het noorden blijft echter onbewaakt achter, open voor een verrassingsaanval…

-> Bestel dit boek in het Nederlands of in het Engels.

This div height required for enabling the sticky sidebar