Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

The Iron Throne – laatste aflevering Game of Thrones finale review

/
/
season 8 episode 6 finale

Dit was het dan. De Game of Thrones finale is uitgezonden. Winteriscoming.nl begon na het eerste seizoen in 2011 als fanblog van Matthijs. Acht jaar later zijn we bij de finale gekomen. De draak volgroeid. Het was een geweldige rit en alle bloggers hebben veel ervaring opgedaan.

We hebben zoveel mogen doen als bloggers. We mochten naar premières, acteurs interviewen en de Game of Thrones-expositie als eerste bezoeken. We zijn HBO enorm dankbaar dat ze ons op hetzelfde niveau zette als de pers. We werden als influencers behandeld (haar tijd ver vooruit) en konden dankzij deze blog veel leren over het online vak. Daarnaast zijn we al onze lezers erg dankbaar dat ze ons scherp houden en dat we alles met jullie kunnen bespreken. Dus nogmaals dank!

Echt de laatste aflevering Game of Thrones – finale

Nu genoeg over ons. We hebben allemaal een kleine review geschreven over de Game of Thrones finale. Lees verder onder de afbeelding. Let op! -SPOILERS-

The Iron Throne Game of Thrones season 8 episode 6 finale

Matthijs

Het is me zowaar gelukt om de hele dag spoiler vrij te blijven. Dat is wel eens anders geweest… Dus tijd voor de laatste aflevering ooit van Game of Thrones. 

Na de vijfde aflevering wist ik niet wat ik moest verwachten van de Game of Thrones finale. Lukt het ze om in 80 minuten dit verhaal tot een goed einde te brengen?

Daenerys Jon Snow Game of thrones season 8 episode 6 finale

Bittersweet einde Jon en Daenerys

Ik vind het best goed gelukt als je het mij vraagt. De aflevering had een prima tempo en heeft de verschillende verhaallijnen goed afgerond. 
Dat Jon Danny uiteindelijk vermoord was onvermijdelijk en past ook goed in het bittersweet einde waar George R.R. Martin het al vaak over heeft gehad.

Maar of ik Bran als koning een bevredigende keuze vind? Dat weet ik niet, want ik dacht dat hij nu de Three Eyed Raven was en geen Brandon Stark meer?

In de rest kan ik me goed vinden. Sansa als koningin van het Noorden dat onafhankelijk blijft, Arya die de wereld gaat verkennen en natuurlijk Jon die herenigd wordt met Ghost! De laatste scène van de raad met Tyrion, Bronn, Sam etc. deed me ook weer denken aan GoT zoals ik het ken. 🙂 
And now our watch has ended!

Daenerys Game of Thrones season 8 episode 6 finale

Tirza

Het laatste seizoen is snel voorbij gegaan. Er is veel gebeurd in zes afleveringen. De battles zijn prachtig in beeld gebracht, niet altijd even geloofwaardig, maar wel een mooie opbouw qua spanning. De spanning die er voor een battle was, kwam goed over! De kostuums waren zoals altijd weer prachtig!

Er waren ook een aantal mooie dialogen. Als ze er alleen iets meer tijd voor hadden genomen, waren dat er veel meer geweest. Ik had daarom ook liever meer afleveringen gezien. Soms was het te gehaast, waardoor er per aflevering teveel gebeurde en te snel van plaats werd gewisseld. Uiteindelijk vind ik dat het toch mooi afgesloten is, vooral dat de Starks allemaal hun eigen weg gaan. 

Queen Sansa Game of Thrones season 8 episode 6 finale

Eline

Hoe heb ik de Game of Thrones finale beleefd? Drie fases. Eerst was ik verdrietig en kon ik meejanken met Tyrion. In één klap je familie kwijt… Daarna was ik ontsteld, omdat mijn Queen of Dragans nooit meer terug zou komen. Als laatste depressief, omdat iedereen in de serie dood is gegaan, maar ‘het leven’ gewoon weer door gaat. Dat is hoe het in het echte leven immers ook gaat. C’est la vie. 

Natuurlijk zagen we dit allemaal aankomen. Natuurlijk zou alles zijn opgebouwd naar het moment dat er niets meer zou zijn. Dat is wat Game of Thrones sterk maakt.

Maar de intriges, ‘achter de rug om’-verdragen en de debatten. Die zijn er niet. Of ze zijn ruk. Het is van het ene spektakel naar het andere. De opbouw is er niet. En doordat alles en iedereen doodgaat, was ik niet meer in shock zoals in de vorige seizoenen. The Great Battle zou dagen- of wekenlang duren in de boeken schat ik zo. In de serie? Één aflevering. Dat Daenerys van geliefde koningin naar Mad Queen gaat? In een half uurtje. En de volgende aflevering legde ze het loodje. Ja, dit is hét einde dat past bij Game of Thrones. Maar moest dit nou zo snel? Na deze scène is het bergafwaarts gegaan.

Robin Arryn

Robin Arryn Game of Thrones season 8 episode 6 finale

Ineens is Robin Arryn terug als een van ‘de grote leiders’. Ik mis zijn verhaal. Dat was vast ook ontzettend interessant! Waar we in de boeken mee konden lezen met Lady Stoneheart (niet in de serie), was Robin Arryn na de val in The Vale nergens meer te vinden. En hij heeft NIETS gezegd.

Tyrion als heilige

Ook opvallend: waar andere debatten met leiders altijd eindigde in oorlog, was iedereen in de laatste scène eensgezind. Niemand stribbelde tegen of had überhaupt een weerwoord tegen Tyrion. Het laat zien dat er geen tijd meer was en dat men klaar was. Geen politiek. Ok, Samwell stelde democratie voor en dat werd weggelachen. Dat paste goed in Game of Thrones, maar nogmaals: te snel.

Afscheid

Waarom gaat Arya ineens varen naar het westen? De nieuwe Columbus. Het klopt van geen kant. Het voelt raar en snel. Ik snap dat ze zich nergens meer thuis voelt, maar dit is het gekste einde. Waarom is totaal niet duidelijk.

Wat ik wel heel mooi vind, is dat Jon zich afvraagt of hij nog de juiste keuze heeft gemaakt. “Was dit goed? Het voelt niet goed.” Ik weet zeker dat dit iets is wat allen tijden is. Zo’n grijs gebied waar Game of Thrones bekend om staat. Wanneer is iets geoorloofd en wanneer niet?

Daarnaast gaat Grey Worm naar de Islands of Naath, nadat hij dat heeft beloofd aan Missandei. Prachtig.

Wel of geen remake seizoen 8 Game of Thrones?

Komt er een remake? Nee. Absoluut niet. Dan is werkelijk alles gespoild en zou het alleen slechter worden. En de acteurs zijn over tien jaar te oud.

Natuurlijk kon het beter als er nog een seizoen of twee extra waren, maar het zij zo. Helaas pindakaas. De afleveringen op zichzelf waren steengoed! De spanning en sensatie waren uitstekend. Dus laat het alsjeblieft zo. Op naar de prequelserie.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

2 Comments

  1. Bedankt voor alle recaps. Ik heb ze met veel plezier gelezen. En veel andere inzichten op de serie gekregen. Jammer dat het voorbij is. 😥

    en hopelijk kunnen we weer en meer lezen bij een of andere spinn-of…

  2. Dinsdagochtend Winteriscoming checken hopen dat Eline een blog achtergelaten heeft helaas hoeft dat niet meer. ik heb ze allemaal verslonden en kon af en toe een aflevering beter plaatsen na het lezen van haar recap. teleurgesteld als er een aflevering was waar geen recap van Eline was maar oke.
    Helaas is GoT afgelopen de snelheid waarmee seizoen 8 is afgeraffeld is jammer en ik ben het met jullie eens dat een remake verkeerd zou zijn. nu maar hopen op een mooie spinn-off

Comments are closed.

This div height required for enabling the sticky sidebar