Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Het IJzeren Plakkaat

/
/

Deze laatste aflevering luidde het einde van een tijdperk in. Het einde van acht seizoenen Game of Thrones, waar wij allemaal toch wel blij van worden. Ook het einde van seizoen 8 waar de meningen nogal over verdeeld zijn. In deze podcast zijn we overwegend positief over de aflevering, in ieder geval in vergelijking met de rest van het seizoen, en scharen we ons niet achter de 4.6 rating op IMDB.

Afmaken staat centraal deze aflevering. Arya heeft haar witte paard toch maar afgemaakt, want het is nergens meer te bekennen. Belangrijker nog, voor het eerst sinds een aantal afleveringen zijn de gesprekken weer op het niveau dat wij van Game of Thrones verwachten en warempel, ze worden ook nog eens voltooid op beeld. Prachtig hoe Tyrion retoriek en de omgekeerde retoriek van maester Aemons wijsheden inzet om Jon ontzettend te laten twijfelen. Het kost dan wel tien minuten, maar dan heb je ook wat.

Natuurlijk wordt het Dodenzwembad ietsje verder gevuld met Dany die in haar flikker gestoken wordt. We vinden het teleurstellend dat Jon Longclaw hier niet voor inzet, inclusief de bijbehorende ninjamoves. Het plan een oude, roestige dolk in te zetten om de schuld in de schoenen van de troon te schuiven verklaart alles. En met succes, want Drogon wordt om de tuin geleid en berecht de dader meteen. Dat is maar goed ook, want de nieuwe koning Brandon de Gebrokene neemt zijn eigen zetel mee en gelukkig voor hem heeft Drogon de boel al gelijkvloers gemaakt.

Allerlei loslopende verhaallijnen, zoals Spook, krijgen een einde, het begin van sitcom “The Tower of the Hand” is geboren en maester Ebrose heeft zijn boek afgemaakt. Dit boek “Een Fris en Vurig Liedje” (we zijn en blijven een Nederlandstalige podcast) wordt in ieder geval fictief voltooid. Die kunnen we in onze zak steken. Desalniettemin vonden we het een mooie afsluiting van Lord of the Thrones, nee Game, we zeiden Game. Game of the Rings, nee, GAME OF THRONES.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar