Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Game of Thrones breekt alle records

/
/

Net als in de Verenigde Staten heeft Game of Thrones ook in Nederland alle records gebroken. De serie is de hoogst gewaardeerde serie ooit op IMDB met een 9,4. Het achtste en allerlaatste seizoen was het best bekeken seizoen ooit. Ter vergelijk, seizoen 8 is nu al twee keer zoveel bekeken als seizoen 7 twee jaar geleden. Nog nooit is er zoveel on demand gestreamed via Ziggo sinds Ziggo de exclusieve HBO-rechten per 1 januari 2017 overnam.

Volgens Ziggo is dit succes is ook terug te zien in de stijging van het aantal klanten dat speciaal voor Game of Thrones een Movies & Series XL-abonnement heeft aangeschaft. In de aanloop naar het laatste seizoen verdrievoudigde het aantal nieuw afgesloten abonnementen ten opzichte van de reguliere instroom. Ook was er een sterke stijging te zien in het aantal klanten dat Movies & Series L, de gratis variant voor klanten die Vodafone en Ziggo combineren, hebben geactiveerd.

De laatste aflevering op groot scherm door het hele land

Dat iedereen op het puntje van zijn stoel zat voor de laatste aflevering bleek ook wel uit de run op kaarten die er was voor de finale-vertoning in de 23 Pathé-bioscoopzalen. Duizenden fans kwamen in de bioscoop bijeen om de ontknoping samen te beleven. Na de laatste aflevering was de verslagenheid onder de GoT-fans groot. Bekende fans van het eerste uur waren in Amsterdam aanwezig om samen te kijken.

Dennis Weening, DJ en presentator: ‘Game of Thrones laat wel een leegte achter, dat is heel jammer, maar ik heb zoveel mooie momenten meegemaakt met Game of Thrones. Het is wel ‘the end of an era’ natuurlijk, je kijkt hier wel 8 seizoenen naar uit en dan is het nu echt afgelopen.’

En oud deelneemster aan Expeditie Robinson Laurie Scheerder: ‘We kregen de uitnodiging voor de laatste aflevering en toen besefte ik me: het is gewoon afgelopen, dat vind ik echt super treurig, maar ja, aan alles komt een eind. Het is zo vernieuwend geweest, ik kan me niet voorstellen dat er snel nog een serie komt die zo veel verandering kan brengen.’

Is er leven na Game of Thrones?

Met de documentaire Game of Thrones: The Last Watch nemen we afscheid van Game of Thrones. Dit intieme kijkje achter de schermen van de Britse Jeanie Finlay over ‘the making of’ van seizoen 8 is vanaf maandag 27 mei te zien bij Movies & Series L en XL.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar