Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

De Belletjes

/
/

Het was een muzikale aflevering: de belletjes rinkelden vol overgave, Jaime gooide er een Metallica-lyric in, en Daenarys had iets te goed naar Alicia Keys geluisterd. Al deze geluiden vermengden zich in de podcast met het gejammer van Sicco en het applaus van Esther en Anna-Luna.

Zoals elke aflevering dit seizoen deed ook deze weer veel stof opwaaien, en wederom zijn de meningen verdeeld. Er is natuurlijk veel aan te merken op de snelheid waarmee het seizoen zich ontvouwt, en velen hadden graag wat meer opbouw gezien om de vrij plotselinge omslag van Daenarys te verklaren. Bovendien wordt gaat er ook wel erg veel aandacht naar de publiekslievelingen en tieren de fanservices welig. Maar hoewel je veel kunt aanmerken op Cleganebowl, liet de trapscène zien hoe ellendig oorlog is, en hoe ellendig het leven van degenen die zich vastbijten in oud zeer.

Daarbij namen we deze aflevering eindelijk afscheid van een flink aantal personages. De dood van Varys was niet alleen prachtig gefilmd, maar deed Tyrion en Jon ook nog meer twijfelen aan Daenarys. Qyburn werd met z’n hoofd in een plantenbak geduwd, Euron stierf alleen op het strand, en het interesseerde niemand. En wie was Harry Strickland ook alweer? In de categorie goudgelokten overleefden ook Jaime en Cersei het niet, maar verzoenden zich nog net op tijd met hun lot want nothing else matters.

Gelukkig zijn nog niet al onze favoriete personages dood – maar wat staat ons nog te wachten? Maakt Drogon straks een overwinningsronde door Westeros om alles in de fik te zetten? Wordt Dany in haar rug gestoken door Tyrion, of toch door Jon? Of komt Arya op haar witte paard to the rescue? Of misschien komt er wel een wapenstilstand – om op het laatste moment alles de lucht in te laten gaan als het wildfire onder de Red Keep ontploft. Wat ons betreft ligt alles nog open, en hoe dan ook hebben we er zin in.

P.s.: was de dubbele montage van het vallen van Sandor Clegane en Arya een soort omgekeerde fanservice?!

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar