Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Eerste foto seizoen 8 Game of Thrones: winter is here!

/
/

Eerste foto over seizoen acht (laatste seizoen) Game of Thrones. Bron: Entertainment Weekly (cover)

Entertainment Weekly heeft de primeur om de eerste foto van seizoen 8 Game of Thrones te publiceren. Eén ding is zeker: het is ijskoud. Jon Snow (Kit Harington) en Daenerys (Emilia Clarke) staan net als de vorige keer op de cover, maar nu in een overduidelijke winterse setting. 

“Huilen bij het lezen van script”

Het Amerikaanse blad geeft naast de eerste foto veel details over het laatste seizoen. In verschillende interviews laten acteurs weten zelfs te hebben gehuild bij het lezen van het script. “The battle of the basterds is kinderspel vergeleken de slag die in het laatste seizoen wordt gestreden”, aldus Peter Dinklage (Tyrion Lanister).

Dat mag ook wel voor de hoeveelheid tijd en energie die erin is gestopt. Er waren maar liefst 11 weken filmopnames in de nacht plus meerdere weken opnames in de studio voor nodig volgens Entertainment Weekly.

Tot in de puntjes

Het laat zien dat de regisseurs (David Benioff en D.B. Weiss) alles op alles zetten om het laatste seizoen tot in de puntjes te perfectioneren. Kit Harington zegt dan ook: “De draaidagen waren meedogenloos: scènes waar we vijf jaar geleden slechts één dag voor nodig hadden, duurden nu maar liefst vijf dagen lang.”

Niet alleen de draaidagen, maar ook voor alle andere details werd harder gewerkt dan normaal. Emilia Clarke bevestigt: “Kostuums waren bijvoorbeeld net iets beter, haar en make-up waren net iets strakker.  (…) Elke keuze die werd gemaakt, ieder gesprek, elke beweging gaf het gevoel: ‘this is it’. Alles voelde onwijs intens.”

Het laatste seizoen zal het minste aantal afleveringen (slechts 6) krijgen. De afleveringen duren alleen wel een stuk langer. Minder afleveringen betekent niet minder werk: het duurde in totaal 10 maanden voordat alles was gefilmd. In 2019 komt het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones uit. :'(

Meer lezen? (Waaronder spoilers 😉 Entertainment Weekly geeft hier het meeste weg van haar cover story over seizoen 8 Game of Thrones, maar wil het liefst dat je het blad koopt om echt alles te weten.

Kijk je al ook uit naar het achtste seizoen?

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar