Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Masterclass William Simpson op het Nederlands Film Festival

/
/
William Simpson
William Simpson op het podium in Paradiso – Foto: Gerrit Serné

William Simpson, Storyboard Artist van Game of Thrones, komt voor een masterclass tijdens het NFF Professionals Programma op 1 oktober naar het Nederlands Film Festival in Utrecht. Een mooie kans voor Game of Thrones fans die meer te weten willen komen over het tot stand komen van de serie!

De Noord-Ierse William Simpson staat door zijn baanbrekende werk bovenaan het verlanglijstje van veel actie en fantasy makers. Aan de hand van zijn storyboards en fragmenten van de uiteindelijke producties, neemt hij ons mee in zijn boeiende wereld.

Het werk van Simpson staat vooral bekend om zijn energieke stijl, maar ook om zijn veelzijdigheid. Zo illustreerde hij als comic artist voor zowel DC Comics als die andere zwaargewicht, Marvel Comics. Sinds 2000 is Simpson ook actief in de filmwereld. Hij maakte storyboards voor films als het postapocalyptische Reign of Fire met Matthew McConaughey en Christian Bale, het Liam Neeson-vehikel Unknown én werkte daarnaast veelvuldig samen met de Ierse auteur en Oscarwinnaar Neil Jordan.

Echt bekend werd hij door zijn bijdrage aan Game of Thrones. Aanvankelijk werd hij gevraagd de wapens voor de reeks te ontwerpen, maar al snel was hij medeverantwoordelijk voor de algehele look and feel van deze wereldwijde successerie.

Praktische info

Voertaal: Engels
Ticketprijs: €19,50
Student: €12,50

Toegangskaarten voor de masterclass met William Simpson zijn verkrijgbaar via: filmfestival.nl/nff-professionals/.

De masterclass start om 20:00 uur en vindt plaats in het Filmcafé, naast station Utrecht Zuilen.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar