Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Game of Thrones tours in Ierland

/
/
Frank bij de Iron Islands
Frank bij de Iron Islands

Onze Henk was enkele jaren gelden in Split, Kroatië waar hij een Game of Thrones tour langs enkele opname locaties heeft gemaakt en zelf ben ik twee jaar terug in Essaouira, Marokko geweest waar ik over de stadsmuren heb gelopen die Astapor voorstelde in het derde seizoen van onze favoriete serie.

Er zijn natuurlijk nog veel meer mooie opnamelocaties die je kan bezoeken, waaronder natuurlijk Ierland. Onlangs sprak ik Frank (een collega van mij) en hij heeft al twee Game of Thrones tours in dat land bezocht. Ik vroeg hem of hij ons hier wat meer over kon vertellen.

Welke Game of Thrones tours heb je gedaan en hoe kan je deze boeken?

Ik heb dit jaar een tour gedaan vanuit Belfast en twee jaar terug eentje vanuit Dublin. Je kan deze tours boeken via gameofthronestours.com, zij verzorgen alle tours door Ierland.

Pyke
Pyke

Welke opnamelocaties bezoek je allemaal?

Vanuit Dublin bezocht ik locaties uit het noorden van Westeros, denk aan de bossen waar de dode Wildlings lagen (aflevering 1, seizoen 1), het bruggetje waar de Direwolf puppy’s werden gevonden en natuurlijk Winterfell zelf! Vanuit Belfast bezocht ik een heel ander gebied, namelijk die van de Iron Islands waar o.a. de Greyjoy’s zitten en Dragonstone waar de scenes met Stannis zijn gefilmd. Ook kom je tijdens die laatste tour langs de grot waar Melisandre geboorte gaf aan de shadow demon die vervolgens Renly neerstak.

Wat vond jij het hoogtepunt van deze tours?

Voor mij was dat de Rope Bridge. Dit is een touwbrug die eilandjes in zee aan elkaar verbind. Deze locatie is gebruikt voor Pyke, waar House Greyjoy zich gevestigd heeft. Letterlijk een hoogtepunt, omdat je ongeveer honderd meter boven de zee bungelt wanneer je de brug overgaat. Mensen met hoogtevrees raad ik dan ook af om naar beneden te kijken. Heb ik geen last van, dus ik vond het geweldig!

De Rope Bridge (Pyke)
De Rope Bridge (Pyke)

Kan je deze tours aanraden?

Echt wel. Een must-do voor iedere Game of Thrones fan!

Wat kost het?

Ongeveer £50 per tour. Totally worth it.

Tot slot; staan er nog meer Game of Thrones tours op je wishlist?

Jazeker! Denk aan bijvoorbeeld Dubrovnik (King’s Landing) en Sevilla (Dorne).

Thanks Frank!

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar