Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Game of Thrones-talenschrijver geeft lezing tijdens Festival in Gent

/
/

Iedereen die gefascineerd is door de Game of Thrones talen Dothraki en High Valyrian: David J. Peterson – bedenker van deze talen – komt op 2 juni naar Gent. Tijdens Festival Van Het Geschreven Woord vertelt hij belangstellenden over hoe hij te werk gaat.

De Amerikaanse taalvirtuoos David J. Peterson is gespecialiseerd in het schrijven van nieuwe talen, want aan bestaande talen heeft hij geen genoeg. De creative schrijver bedacht talen voor Game of Thrones en creëerde daarnaast ook niet-bestaande talen voor Marvel’s Doctor Strange en Netflix’s Bright.

Tijdens de lezing in Gent vertelt hij hoe hij een gloednieuwe taal bedenkt. Hij belicht culturele, historische en taalkundige aspecten waarmee hij rekening houdt tijdens zijn werk. Want zo’n niet-bestaande taal, schudt hij niet zomaar uit zijn mouw.

De lezing die Peterson geeft, vindt plaats om 14.00 uur. Er nog zijn (halve)dag kaarten te koop. Ook Herman Brusselmans geeft een lezing tijdens het festival dat in het teken staat van schrijven. Er zijn schrijfworkshops en er is een boekenruilbeurs. Bekijk het hele programma hier.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar