Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Stormborn

/
/

Stormborn opent met een storm op Dragonstone en dit refereert naar Daenerys Stormborn. Die geboren is tijdens een storm en hier horen we ze ook over discussiëren. Al gauw wordt er verder ingegaan op het veroveren van de 7 kingdoms. Waarbij we Daenerys ook nu houten draken heeft om op de kaart te verplaatsen. Daarbij wordt er aan de loyaliteit van Varys getwijfeld, want wat wil Varys nu eigenlijk, want hij zat achter het plan om Daenerys te vermoorden. Daenerys laat hem leven, maar waarschuwt hem we dat als hij haar verraad dat ze hem levend zal verbranden. Wel vreemd dat ze nu pas aan hem begint te twijfelen, terwijl hij al enige tijd bij haar is.

Er blijkt een rode priesteres op bezoek te zijn, Melisandre. Haar boodschap is duidelijk: The long night is coming. The prince that was promised can bring the dawn. Waarbij Missandei duidelijk maakt dat deze prins onzijdig is, dus er kan ook een prinses mee bedoeld worden. Melisandre dringt aan op een ontmoeting met Jon Snow, want ook hij heeft een belangrijke rol.

The prince that was promised can bring the dawn

Daarna zien we dat Jon een brief van Tyrion ontvangt. Hij gaat in gesprek met Sansa, want zij kent Tyrion goed, maar ze is bang dat het een val is. Davos geeft aan dat draken vuur spugen en die wel erg handig zijn in de strijd tegen de white walkers. Later bespreekt Jon dit ook met zijn bondgenoten, want hij heeft ook de brief van Sam ontvangen dat er een berg met dragonglass is op Dragonstone, dus nog meer reden om Daenerys te ontmoeten. Gaan Jon en Daenerys elkaar dan eindelijke ontmoeten? Maar niet iedereen is het ermee eens dat Jon naar Dragonstone gaat. Er worden verschillende voorbeelden bij gehaald, zoals: ‘herinner je nog the Mad King‘ en ‘Robb ging ook zuid‘. Van Lady Mormont had ik niet verwacht dat ze er ook tegen zou zijn, maar zij vindt dat de King in the North ook in het noorden moet zijn. Jon blijft voet bij stuk houden en vindt dat er hulp nodig is om de White Walkers te kunnen verslaan. Hij heeft daarbij de leiding over aan Sansa, waarbij we Littlefinger sneaky zien kijken.

Als we even later Jon en Littlefinger in de crypte zien, krijgen we een soort van flashback wanneer we Jon zien die Littlefinger wil wurgen. Zijn “vader” Ned deed dit namelijk ook toen hij naar Catelyn gebracht zou worden. Daarna zien we Jon Snow samen met Davos vertrekken richting Dragonstone.

Cersei is in King’s Landing ook bezig om bondgenoten te verzamelen. Ze probeert daarom Randyll Tarly de vader van Sam over te halen om voor haar te vechten. Echter twijfelt hij nog of hij voor haar moet kiezen, want hij is een bondgenoot van Olenna Tyrell. Cersei probeert ze over te halen door in te spelen dat er geen buitenlanders Westeros mogen binnendringen. Maar het is nog onduidelijk of Randyll Olenna de rug zal toekeren.

Daarna zien we Cersei samen met Qyborn in de kelders waar de drakenschedels liggen. Hij heeft een geheim wapen gemaakt om de draken te verslaan. Hij onthult een gigantische kruisboog en laat zien dat hij ook werkt en schiet op de schedel. Alleen zou dit ding ook werken als de draken aan het rondvliegen zijn? Schade zal het zeker toebrengen maar richten lijkt mij nog best lastig hiermee.

Sam zien we nog voornamelijk bezig om de archmaesters te helpen, maar hij wil Jorah graag genezen van dragonscale. Echter mag Sam zich nergens mee bemoeien, want hij heeft hier niet voor geleerd. Sam zegt dat Shireen wel genezen is van dragonscale en dat Pylos ook iemand genezen heeft. Echter blijkt Pylos zelf overleden te zijn aan dragonscale, daarom doet niemand hier onderzoek naar. We zien even later Sam binnen sluipen bij Jorah met een karretje en het boek van Pylos. Zou Sam Jorah echt kunnen genezen?

That’s not You

Daarna is er weer een heerlijke overgeschakeld naar een beeld van eten. Arya ontmoet Hotpie weer en ze geniet van zijn eten, en maakt ook nog een grapje dat ze niet zo goed is in het maken van pie, maar het wel eens heeft gedaan. Ze heeft vorig seizoen namelijk eten voor Walder Frey gemaakt. Daarna kletsen ze nog even verder en verteld Hotpie dat Jon in Winterfell is. Arya gaat opeens niet meer richting Kings Landing, maar gaat richting Winterfell. Onderweg rust ze even uit en maakt een kampvuur.

Echter is ze ineens omsingeld door een groep wolven. Er komt opeens een wel hele groot wolf aangelopen. Eindelijk is daar de hereniging met Nymeria. We zien Nymeria rustiger worden en Arya vraagt of ze mee gaat naar winterfell. Maar Nymeria gaat weg en Arya zegt hierbij ‘That’s not you’ Weer een flashback naar een eerdere aflevering, waarbij Ned verteld aan Arya dat ze zal trouwen en prinsen en prinsesjes zal krijgen, waarbij ze tegen haar vader zegt: That’s not me. Maar ik ben wel benieuwd wat er nu zal gaan gebeuren tussen Arya en Nymeria, want ik verwacht niet dat het hierbij zal blijven.

Be a Dragon!

Daenerys gaat verder met het plannen van haar aanval, waarbij Olenna, Yara en Ellaria nu er ook bij zijn. Het plan is om apart te gaan aanvallen en waarbij de buitenlanders niet gebruikt gaan worden om Kings Landing aan te vallen. Daarnaast maakt Daenerys ook duidelijk dat ze Kings landing niet plat zal branden, want ze wil geen koningin worden van de as. Haar plan is om Yara naar Dorne te laten gaan en daar de troepen op te halen en zij vallen Kings Landing aan. En de Unsullied vallen Castley Rock aan, door Tyrion weten ze namelijk precies de zwakke punten. Daarna wil Daenerys nog even alleen spreken met Olenna. Waarbij ze aangeeft dat ze vrede wil. Maar Olenna is daar niet van overtuigd, want er zal nooit vrede komen. Ze moet geen mak schaapjes zijn, maar wees een DRAAK!

De romance tussen Grey worm en Missandei zien we ook een stapje verder gaan, ze nemen afscheid van elkaar want hij zal vertrekken richting Castley Rock. Grey Worm verteld dat Missandei een zwakte voor hem is, terwijl hij eerst juist geen zwaktes kende, want die mochten ze niet hebben als unsullied. Daarna zien we ze elkaar uitkleden, maar Grey worm wil eigenlijk niet verder gaan, ivm zijn besnijdenis, maar Missandei overtuigd hem toch. Persoonlijk vond ik deze scene net iets te lang duren, want het was voor mij wel duidelijk dat ze elkaar leuk vinden.

Gif your uncle a kiss

Als laatste zijn we op de vloot van Yara Greyjoy. Waar de sand snakes grapjes aan het maken over dat Nym steeds mama zegt. We weten ook dat Yara en Ellaria allebei ook van vrouwen houden en daar zijn ze Theon mee aan het pesten en wat zijn rol is nu. Maar Yara zegt dat hij haar moet beschermen en Ellaria is aan het kijken hoe dichtbij ze bij Yara mag komen van Theon. En opeens is er een inslag. We zien Euron met een fantastische entering aan boord komen. Waarbij er een gevecht ontstaat tussen Yara’s bemanning en die van Euron. Het lijkt erop dat Yara aan de winnende hand is, want de sand snakes verwonden Euron duidelijk, echter lukt het Euron om zowel Obara als Tyene te doden. Ellaria en Nymeria worden gevangen genomen. Waarschijnlijk zijn zij het cadeau waar Euron het over had. Euron krijgt uiteindelijk ook Yara te pakken en houdt haar vast met zijn bijl op haar keel gericht en we zien Theon staan en zal hij haar redden. Alleen we zien Reek weer terug komen en hij springt overboord. Als Theon in de zee aan het dobberen is zien we Euron wegvaren.

Er zat een flinke vaart achter deze aflevering en ik heb mij geen moment verveeld. Wat zal Daenerys nu gaan doen, zal ze een draak worden, nu Cersei een slag gewonnen heeft. Daarnaast ben ik ook benieuwd naar de samenwerking tussen Jon en Daenerys, jammer genoeg weten ze alleen niet dat ze ook familie van elkaar zijn. Maar dat weet alleen Bran en die is nog op Castle Black. Hopelijk zijn er nog een aantal mooie battles aan te komen, want ik verwacht dat Castley rock nu ook snel aan gevallen zal worden. Wellicht is dit al in de volgende aflevering The Queen’s Justice te zien.

Wat vond jij van de aflevering Stormborn?

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

2 Comments

  1. ik irriteer me dood aan Sansa. Ze doet niets anders als domme dingen zeggen, en nu heeft Jon haar de leiding gegeven. Ik heb ook het idee dat Jon niet duidelijk heeft wat hij van Sansa moet denken. Hij is de helft van de tijd het niet met haar eens, maar vertrouwt haar toch om Winterfel te leiden. Beetje wankel geschreven relatie in mijn nederige mening. Wat de Sand Snakes betreft.. ik kon er niet triest om zijn. Veel voegden ze niet toe aan de show, dus hun dood wekte ook alleen maar een ‘meh’ reactie bij me op. Die scene met Jorah… gatverdamme!! Interesant maar moest het zooo in detail? ieuw. O.o Anders dan dat; prima aflevering weer! Dany gaat we verdomt veel op dr vader lijken… dat word oppassen met haar. En Arya.. bad ass as usual. Was echt blij voor haar toen ze erachter kwam dat ze naar huis kon!

  2. Melisandre zegt alleen dat Dany een rol heeft te spelen, maar niet dat ze de beloofde prins of prinses is. Ze zegt zelfs dat een profetie gevaarlijk is maar dat zij en Jon wel een rol spelen in de profetie. Tegen Jon zei ze echter ronduit dat hij de prins was. Ik heb het vermoeden dat ze iets in het vuur heeft gezien en dat de profetie uiteindelijk niet gunstig uitpakt voor Dany.

Comments are closed.

This div height required for enabling the sticky sidebar