Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Fris en Vurig liedje – Drakensteen

/
/

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen gaat Fris en Vurig liedje weer vol op het orgel. Na bijna een jaar op onze handen gezeten te hebben (nu ja, niet helemaal) kunnen we er eindelijk weer tegenaan met het bespreken van deze nieuwe aflevering.

En wat voor aflevering was het! Zo’n prachtige opening hebben we zelden gezien. Wat is die Arya toch een goede acteur. De manier waarop ze helemaal in iemands huid weet te kruipen is om kippenvel van te krijgen. Omdat de jongste van de Starks gelijk het dodental van de serie even opkrikt zijn we ook gelijk maar een death pool, ofwel dodenzwembad begonnen waar iedereen zijn top vijf kan opgeven van personages die dit seizoen niet overleven.

Zoals te verwachten stond deze week in het teken van de vraag ‘Hoe is het met…?’ en die vraag werd voor (bijna) iedereen beantwoord. Het overkoepelende thema daarbij was (slechte) gastvrijheid. Dany komt thuis maar moet eerst de slingers van de vorige kraker nog van de muur trekken. Sandor Clegane komt langs een boerderij waarvan hij weet dat er geen pilsje koud zal staan voor hem. Jorah Mormont wordt opgesloten in een kerker waar hij zich de hele dag mag toeleggen op het niet pulken aan zijn velletjes.

Veel van onze voorspellingen, die we ook behandelden in onze voorlaatste aflevering, kwamen deze week al (min of meer) uit. Maar er waren ook missers en verrassingen. Waarom bleef de muur staan terwijl Bran er onderdoor gerodeld werd? Hoe komt die bijzonder goed geklede Euron Greyjoy zo behendig met 1000 schepen langs de vloot van Dany geslopen? Antwoorden op deze vragen en meer, deze week in Fris en Vurig Liedje.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar