Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Een Fris en Vurig liedje: Pinkje a.k.a. Littlefinger

/
/

Na enige tijd zijn we maar weer eens achter de microfoon gekropen. Binnenkort begint het einde (want er zijn nog 13 afleveringen) en aangezien er in deze ronde nog van alles kan gebeuren willen wij, voor het te laat is, eens ons licht schijnen op iemand die volgens ons een grote rol speelt bij de ontknoping van het gebeuren in Westeros. Petyr ‘Littlefinger’ Baelish a.k.a. Pinkje, want we zijn en blijven een Nederlandstalige podcast.

Wie is toch deze man die al voor zoveel ellende heeft gezorgd in Westeros? Wat drijft hem? Is hij nu een berekenend strateeg, of een romantisch chaoot?

Per seizoen bespreken we in deze nieuwe aflevering het doen en laten van Baelish. Zijn acties, motieven en daaruit voortvloeiende gebeurtenissen komen uitgebreid aan bod. Uiteraard zijn we ook in deze afleveringen niet vies van een theorie of wat. Guido legt uit hoe Littlefinger de Braavosiaanse maritieme armada Westeros in wil laten nemen en is Sicco is er van overtuigd dat deze spotlijster een buitenechtelijk kind heeft verwekt – bij een ander. Is Pinkje ook niet gewoon de sublimatie van een evil chaotic character, zoals beschreven in Dungeons and Dragons? Dat we daar niet eerder op zijn gekomen na Danaerys’ Dragons in Dungeons.

Littlefinger is verwoven met bijna alle verhaallijnen in Westeros, en dat kan verwarrend worden. Daarom hebben we alles eens even goed samengevat – want wie vertelde de wereld eigenlijk over Lyanna en Rheagar? Verplichte kost voor seizoen 7!

Voor degenen die voor het eerst kennismaken met ons: Een Fris en Vurig Liedje zit simpel in elkaar. Elke week bespreken we de laatste aflevering en lichten we deze door op het gebied van al dan niet gerechtvaardigd gebruik van geweld, seksscenes sans sinecure en plotselingen politieke plotwendingen. Want dat is waarom we van Game of Thrones houden: de absolute onvoorspelbaarheid van George R.R. Martin. En om bij te blijven met zijn onhoudbare neiging onze favoriete karakters de nek om te draaien fantaseren we er in de podcast lustig op los.

In de podcast bespreken we de verhaallijn van de serie en hebben we het dus niet over wat er allemaal in de boeken gebeurt, je kunt dus met een gerust hart luisteren als je alleen de serie kijkt. Houd ons in de gaten op Soundcloud, Facebook en Twitter en praat mee over onze voorspellingen tot nu toe.

Een Fris en Vurig Liedje wordt gemaakt door Sicco, Guido en Sander. Zij zijn respectievelijk journalist, neurowetenschapper en basisschooldocent – maar bovenal alledrie enorm fan.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar