Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Onze favoriete scènes uit Game of Thrones seizoen 6

/
/
Kit Harington als Jon Snow
Kit Harington als Jon Snow. Credits: HBO

Het einde van het jaar is nabij en dan blikken we terug naar het jaar 2016, en daar hoort natuurlijk ook het fantastische zesde seizoen bij van Game of Thrones! Voor het eerst keken we een heel seizoen zonder de boeken als naslag. En het beste van alles: het seizoen eindigde met de aflevering The Winds of Winter, de titel van het laatste boek uit de serie A Song of Ice and Fire! Bij deze onze favoriete momenten uit seizoen 6.

Battle of the Bastards

Matthijs: Wat een indrukwekkende veldslag was dit! Niet alleen vanwege de lang verwachte confrontatie tussen Jon en Ramsey, maar ook omdat de scène de gruwelen en chaos van oorlog perfect wist weer te geven. Met name het begin van de slag waarin je Jon tussen alle paarden en chaos zijn weg ziet zoeken, vond ik erg mooi gemaakt. Het deed me ook denken aan de openingsscène van Saving Private Ryan.

Niet alleen de beelden waren indrukwekkend, ook de cijfers: 600 crew members, 500 figuranten, 160 ton gravel om de 70 paarden enige grip te geven op de modderige grond, 25 stuntmannen en vrouwen, 25 draaidagen en 4 camera crews! Laten we hopen dat het zevende seizoen nog meer actie scenes van dit niveau te bieden heeft!

Sept of Baelor

Henk: Seizoen 6 was voor mij een van de beste seizoenen tot nu toe. Na het wat minder goed ontvangen seizoen 5 kwamen de makers van Game of Thrones hier zeker met een nieuw pareltje. Er was echter één aflevering, als je het mij vraagt de beste ooit, die ik nog steeds regelmatig bekijk omdat deze zo mega gaaf was.

Ik heb het natuurlijk over aflevering 10. De muziek van de sequentie waar de aflevering mee opent vond ik ontzettend goed. Het moment dat de bezoekers de Sept of Baelor binnenkomen heb je als kijker meteen door dat hier iets belangrijks gaat gebeuren. De muzikale opbouw naar de explosie, verzorgd door de lieftallige Cersei, gaat wat mij betreft zeker de geschiedenisboeken van GoT in.

Sept of Baelor in seizoen 6. Credits: HBO.

Wat deze scène helemaal afmaakt is de paniek van Margaery in de Sept, die weet dat er iets niet klopt. Haar angst in combinatie met de koppigheid van de High Sparrow laat een vorm van onmacht zien waar Cersei waarschijnlijk heel gelukkig van zou zijn geworden. Daarbij komt de moord op Grand Maester Pycelle, wat aangeeft dat Cersei deze bewuste ochtend echt de touwtjes in handen had.

Magisch einde: de zelfmoord van Tommen. Zodra je net weer bent bijgekomen van alle adrenaline, besluit Tommen een einde aan zijn leven te maken. Eén dood extra maakt niet uit? Jawel, want Cersei heeft aan het eind van de aflevering de volledige macht over King’s Landing. Is dit het tijdperk van de Mad Queen?

De moord op Walder Frey

Tirza: Mijn favoriete scène uit seizoen 6 is de wraak van Arya op Walder Frey.  Arya is aanwezig op de Twins, maar onherkenbaar doordat ze een gezicht van een ander meisje gebruikt.

De ontmoeting van Arya met the Waif na haar ontsnapping vond ik een beetje tegenvallen. Voornamelijk omdat Arya meerdere malen gestoken werd en nog vrij goed kon blijven lopen. Maar dat slechte moment is wel goed gemaakt met deze scène in the Twins. Voornamelijk door het gesprek tussen Arya en Frey toen ze nog vermomd was. Het herhaaldelijk zeggen: “Ze zijn al hier, my lord,” maakt het een spannende scène.

Geïnspireerd door mythe

Arya geeft Frey een taart met daarin Lothar en Black Walder en laat hem dit eten. Arya heeft dit waarschijnlijk niet zelf bedacht, maar is geïnspireerd door een verhaal wat haar verteld is. Dit verhaal is in Game of Thrones eerder door Bran verteld aan Jojen, Meera en Hodor. In dit verhaal heeft een kok van de Night’s Watch een taart voor de koning gemaakt waarin vlees van zijn eigen zoons waren verwerkt. Hiervoor heeft de kok straf gekregen van de goden en is hij veranderd in een grote rat die alleen zijn eigen kinderen kon eten. De kok werd echter niet gestraft voor het verwerken van de zoons, maar om het vermoorden van een gast onder zijn eigen dak. Daar heeft Walder Frey zich ook schuldig aan gemaakt in de Red Wedding…

Arya doet uiteindelijk haar gezicht af en laat Frey weten wie ze is. Arya blijkt een echte Stark te zijn en vertelt hem glashard dat ze hem gaat vermoorden en dat zij de laatste persoon is die hij zal zien. Ze vermoord hem op dezelfde manier als haar moeder Catelyn is vermoord. Dit soort momenten in de scene maken het voor mij een sterke scene. Ik houd ervan om achteraf nog erover na te denken en het nogmaals terug te kijken en de kleine details te zien.

Maisie Williams als Arya Stark. Credits: HBO.

Ik kijk erg uit naar seizoen 7, want ik verwacht dat Arya verder gaat met het afwerken van haar dodenlijstje. Ik hoop ook dat Arya weer herenigd wordt met haar broer/neef Jon.

Hodor

Eline: Wie had gedacht dat Hodor door deze scène nooit meer iets anders dan Hodor zei in zijn leven? Dat hij een normale jongen was in zijn jeugd, maar door een toeval daarna alleen Hodor zei? Eindelijk, ein-de-lijk weten we waarom! De aanleiding is alleen triester dan we ooit hadden durven denken.

Ik vind het waanzinnig interessant dat in deze scène wordt aangetoond dat je in de wereld van Game of Thrones kan tijdreizen (zoals Bran al eerder heeft gedaan in seizoen 5 en heeft gezien hoe zijn vader zijn zus wilde redden). En niet alleen tijdreizen, maar daadwerkelijk het verleden (en wellicht ook de toekomst) te kunnen veranderen. Is dit waarom the Mad King zo mad is geworden? En zal Brandon hetzelfde lot overkomen?

Wat ik ook mooi vind aan deze scène is de emotie in het gezicht van Brandon wanneer hij eindelijk begrijpt waarom Hodor, Hodor is geworden. Het maakt deze bovennatuurlijke jongen gelukkig nog een gewone jongen met de sterke Stark roots. Hodor stierf om hemzelf en Meera te beschermen van de white walkers. “Hold the door, hold the door” is waarmee de aflevering eindigde met daarna doodse stilte. Hoe de regisseurs steeds die stiltes gebruiken is werkelijk intens en briljant. Ik ben heel benieuwd hoe zijn verhaal met Meera zal aflopen in seizoen 7.

Wat was jouw favoriete scène uit het zesde seizoen? Tot volgend jaar en op naar een prachtig zevende seizoen!

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar