Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Interviews met James Cosmo & Sibel Kekilli

/
/

Dit weekend was de eerste editie van Dutch Xmas Con, dus Nederlandse fans van popcultuur en cosplay trokken naar de Jaarbeurs voor dit evenement. Ook voor de Game of Thrones fans was er weer genoeg te beleven, zo brachten James Cosmo (Lord Commander Mormont) en Sibel Kekilli (Shae) een bezoek aan Utrecht. Winteriscoming.nl was erbij en wij mochten interviews afnemen!

Winteriscoming.nl met James Cosmo

James Cosmo

James Cosmo is een man die past binnen het plaatje van een “beer van een vent”. Het is alweer een tijdje geleden dat we hem in de show hebben gezien, want zijn karakter stierf in het derde seizoen door verraad van de Night’s Watch. Daar begon ons gesprek dan ook mee. Hij heeft met een goed gevoel afscheid genomen van Game of Thrones, omdat hij nooit te lang bij een productie betrokken wil zijn.

Al snel gingen we door op de verschillende rollen die James gespeeld heeft. Vaak is hij betrokken bij historische of fantasy films en dat is dan ook typerend voor hem als acteur. Het is ook logisch, want hoe meer je dat soort rollen speelt, hoe vaker je ervoor gevraagd wordt, aldus James. Hij vindt het ook zeker geen probleem: “It’s like a boy’s dream! Sitting on a horse and ride around and kill people.” Gelukkig gebeurt het moorden wel op een veilige manier.

“This one is not so scary!”

Als we vragen of James liever een karakter op een andere plek in Westeros had willen spelen, begint hij lachend te knikken. Hij heeft veel bewondering voor de scènes die opgenomen zijn in bijvoorbeeld Marokko, omdat de setting daar zo anders is dan hij gewend is. Toch draagt de kou in IJsland bij aan hoe het eindresultaat van de scènes in the North eruitziet. Voor een acteur is het veel makkelijker om je in te leven als het écht heel koud is. Zelf als er weken later nog een scène in een studio wordt opgenomen, voel je de kou nog!

We eindigden het gesprek met zijn favoriete scène: die in Craster’s Keep, waar Lord Commander Mormont vermoord is. James wist al dat zijn einde eraan zat te komen en hij vond deze manier een eervolle om te gaan. Een goede twist voor hij het toneel zou verlaten.

Sibel Kekilli

“A little kiss for Tyrion.”

Meteen na ons gesprek kwam de Duitse actrice Sibel Kekilli de kamer in. We begonnen het gesprek met de bijzondere relatie tussen Nederland en Duitsland op het gebied van voetbal. Omdat zowel de interviewers als de geïnterviewde hier niet veel verstand van hadden, gingen we snel over naar Game of Thrones.

Sibel zat in meer Duitse producties dan in buitenlandse, dus wij vroegen ons af wat het grootste verschil was tussen de opnames in haar thuisland en de opnames bij een grote Amerikaanse serie als Game of Thrones. Waar ze meteen over begint is de familieband die er was tussen de cast en de producenten. Showrunners David Benioff en D.B. Weiss zorgden ervoor dat de cast leuke dingen met elkaar en met hen deed als er geen opnames waren. Dit was voor haar iets nieuws en dat is ook wel iets wat ze nu heel erg mist.

Shae is een bijzonder karakter. Van trouwe vriendin van Tyrion gaat ze naar zijn verrader en vervolgens naar de bedpartner van Tyrions vader Tywin. De rechtszaalscène in seizoen 4 was dan ook een belangrijke scène voor haar. De grote terugkomst en het verraad waren een belangrijke twist en dat was dan ook zeer spannend om te filmen. De moeilijkheid zat hem in het juist spelen van Shae. Sibel moest het karakter en haar keuzes leren begrijpen. Gelukkig ziet het er, mede door de professionaliteit op de set, super goed uit!

Winteriscoming.nl met Sibel Kekilli

De samenwerking met Peter Dinklage (Tyrion Lannister) was heel erg fijn. Hij luisterde altijd naar haar en hoe meer ze met elkaar omgingen hoe beter hun relatie werd. Daarnaast noemt Sibel hem ook een erg goede acteur, die met zijn hele lichaam opgaat in de rol. Het is dan ook niet gek dat haar favoriete scènes het alcoholspelletje in de tent (seizoen 1) en de aankomst in King’s Landing (seizoen 2) zijn. Dit zijn namelijk de scènes waar Shae op twee bijzondere manieren, maar ook twee verschillende manieren met Tyrion kon spelen.

Sibel denkt dat Tyrion een goede kandidaat is om op de Iron Throne te eindigen en toen ik zei dat mijn voorkeur lag bij Petyr Baelish ontstond er een ijzige stemming. (Zelfs de manager van Sibel keek me verbaasd aan). Het was tijd om lachend af te sluiten met de foto’s.

Na deze gesprekken zijn we weer de beurs opgegaan waar we nog meer sterren gezien hebben, al het laatste nieuws over Rogue One hebben gehoord en waar we heel veel merchandise bestudeerd hebben. Voor nu is het weer wachten Dutch Comic Con (25 en 26 maart). Heb jij al kaarten?

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar