Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Fris en Vurig liedje – aflevering 10

/
/

logo Fris en VurigHet zit er op! Na tien weken zwoegen, zweten, afwachten, analyseren, afzien, juichen, lachen en vooral kijken, kwam dit seizoen met een knaller van een aflevering tot zijn eind. Want deze seizoensfinale was letterlijk en figuurlijk een aanstekelijke, explosieve aflevering, met verrassingen en bemoedigende ontwikkelingen in een hoop van de verhaallijnen. Zoals jullie inmiddels van ons gewend zijn voorzagen wij ook deze week weer dit geheel van achtergrondinformatie en analyses. Dat zorgde voor een ietwat lange, maar zeker niet minder boeiende podcast – heb je wat om naar terug te kijken.

De kernzaken: de Sept of Bealor gaat de lucht in, samen met een aantal geliefde personages onder wie de lyrisch dichtende Mace Tyrell. Tommen doet de woorden van R. Kelly eer aan, en geeft de naam van Westeros’ hoofdstad (Koningslanding) weer nieuwe betekenis. Guido verklaart dat Cersei best nog wel aanspraak op de troon zou kunnen hebben, maar dat Jaime een ietwat sterkere claim heeft. Een nieuwe Grandmaester (de vorige werd omgelegd door de vogeltjes van de nieuwe Hand van de Koning) kan hier wellicht nog wat roet in het eten gooien.

Diegene moet wel opschieten, want de plannen van Lord “Flash” Varys, Olenna “of was het OBarbara” Tyrell en Ellaria “ik heb ook een belletje” Sand zullen zeer snel door drakenvuur veroorzaakt roet in veel meer dan een beetje eten gaan gooien.

Over bloedlijnen en opvolging gesproken. Het Noorden heeft een bastaard als koning uitgeroepen. Of toch niet? Wij hebben in ieder geval wel een idee hoe men in Westeros achter de werkelijke afkomst van Jon Snow gaat komen. Ons voorstel om als troubadours door Westeros te trekken gedurende de opnames van seizoen 7 met ons nummer “Jon Snow’s Mom”, is helaas niet gehonoreerd.

Kortom, een bomvolle aflevering. Tot slot. Wat niet aan aandacht mag ontbreken is het acteerwerk van onze twee acteurs in deze serie, Carice van Houten en Michiel Huisman. Ze hebben, zeker in “Winds of Winter” een mooie prestatie neergezet. Chapeau (en nu reageren op ons interviewverzoek)

Luister nog veel meer dan dit alles (hoe gaat het bijvoorbeeld met Petyr “in de friendzone” Baelish) in onze nieuwe aflevering “Een fris windje”. Binnenkort komen we nog eenmaal bij jullie met een recap van het hele seizoen en vervolgens zal het voorwerk voor seizoen 7 ook niet lang meer op zich laten wachten. Alle suggesties en verwensingen zijn welkom via frisenvurigliedje@gmail.com, via twitter op @NLGoTPodcast of via Facebook.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar