Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

The Broken Man

/
/

Olenna en MargaeryAflevering 7 zit erop en net als in aflevering 6 zagen we in The Broken Man de verrassende terugkeer van een bekend personage. Maar in deze aflevering is nog veel meer gebeurd wat zeker het bespreken waard is, dus we gaan er weer samen doorheen. Heb je The Broken Man nog niet gezien? Lees dan niet verder in verband met spoilers!

“But you should leave, grandmother”

In King’s Landing brengt de High Sparrow een bezoek aan Margaery Tyrell, die naar het schijnt een geloofsfanaticus is geworden. De High Sparrow spreekt zijn zorgen uit over het feit dat Tommen nog geen nabestaanden heeft en Margaery belooft er wat aan te doen. Verder maakt de High Sparrow zich ook zorgen om Olenna Tyrell, de grootmoeder van de koningin, die wel erg veel heeft gezondigd de afgelopen tijd. Wat zou er met haar moeten gebeuren?

Margaery besluit dus een bezoekje te brengen aan haar oma, helaas met gezelschap van Septa Unella, die weigert het vertrek te verlaten tot grote irritatie van Olenna. Margaery dringt erop aan dat Olenna naar huis gaat, maar de Queen of Thorns weigert dit te doen, totdat ze een briefje van Margaery in haar hand krijgt gestopt, in combinatie met een dringende blik. Op het briefje staat een roos, het zegel van House Tyrell. Hieruit blijkt dat Margaery haar familie toch niet helemaal vergeten is..

Cersei confronteert Olenna met haar besluit om te gaan en deze twee krachtige dames raken in een woordenwisseling verwikkeld. Hierin komen de onderlinge verhoudingen duidelijk naar voren: Cersei heeft Olenna nodig, maar Olenna gunt haar het succes niet.

Jerome Flynn als Bronn en Nikolaj Coster-Waldau als Jaime Lannister
Jerome Flynn als Bronn en Nikolaj Coster-Waldau als Jaime Lannister

Jaime, de broer van Cersei, is naar Riverrun gereisd om het beleg van Huis Frey over te nemen. De Blackfish houdt Riverrun bezet en weigert om het kasteel op te geven, zelfs niet als er gedreigd wordt om zijn neefje Edmure Tully te vermoorden. Ook als Jaime met de Blackfish in gesprek gaat, is hij niet onder de indruk. Voor Jaime zal het nog een zware klus worden om dit kasteel over te nemen.

“Snow”

Jon, Sansa en Davos zijn nog steeds van plan om naar Winterfell te trekken en het kasteel te veroveren van de Boltons. Hiervoor moeten ze een leger hebben, dus ze reizen door the North op zoek naar manschappen, te beginnen bij de Wildlings. Deze zijn niet heel enthousiast, maar Tormund weet ze te overtuigen.

De volgende stop is Bear Island, zetel van House Mormont (Jorah en Jeor kennen we al). Nu is een tienjarige jongedame echter het hoofd van het huis en Jon en Sansa kunnen haar niet echt overtuigen. Gelukkig is Davos er ook bij, die over zijn verleden en over de eventuele consequenties van het niet winnen van de oorlog vertelt. Lady Mormont wordt omgepraat en ze kan een magere 62 man toevoegen aan het leger.

Sophie Turner als Sansa Stark, Kit Harington als Jon Snow, Liam Cunningham als Davos Seaworth en Tim McInnerny als Robett Glover.
Sophie Turner als Sansa Stark, Kit Harington als Jon Snow, Liam Cunningham als Davos Seaworth en Tim McInnerny als Robett Glover.

House Glover werkt echter niet mee. De man die hier aan het hoofd staat is al te veel kwijtgeraakt door de familie Stark en weigert om hen langer te steunen. Uiteindelijk is er maar een mager legertje, maar Jon wil er toch mee aanvallen: meer tijd hebben ze niet. Sansa had eigenlijk verder willen gaan met de wervingsactie, maar Jon weigert dit. Ze besluit zelf maar een brief te schrijven. Wat het resultaat hiervan is zien we hopelijk in de volgende aflevering.

“I think some of the men are a bit afraid of you”

De aflevering begon met een heel bekend gezicht. Sandor Clegane, de Hound, blijkt nog in leven te zijn en hij is aan het werk bij een groepje gelovigen. Hij is niet populair, maar de leider, een ex-soldaat, lijkt hem wel te mogen. Deze leider vertelt hoe hij de Hound vond en hoe hij dacht dat hij het niet zou overleven. Hij bleef echter wel in leven: de goden hebben een plan voor hem.

The Hound Season 6Later in de aflevering bezoeken drie onbekende figuren de groep. Ze zijn op zoek naar eten en  andere bezittingen. Sandor herkent ze, zodra ze weggaan, als drie leden van de Brotherhood without Banners en vertrouwt ze dus niet. Dit blijkt terecht, want als Sandor even in het bos is wordt de rest van de groep afgeslacht en ontdaan van hun bezittingen. De Hound blijft alleen over, maar hij lijkt uit te zijn op wraak. Ik vond dit zelf geen hele strakke wending, aangezien het voor mijn gevoel duidelijk was wat zou gaan gebeuren toen de drie mannen eerder met lege handen weggingen.

No One

The Broken Man brengt ons ook nog naar Essos, waar we zien hoe Theon een peptalk krijgt van Yara. Hun plan is om naar drakenkoningen Daenerys te varen en om daar samen met haar te werken. Toevallig is Dany nog op zoek naar schepen, zou dit een gouden samenwerking worden?

Arya BraavosArya, net bezig met het boeken van haar terugreis, krijgt echter confrontaties met de Waif uit de House of Black and White en ze wordt meerdere malen in haar buik gestoken. Ze ontsnapt, maar lijkt wel last te hebben van veel pijn en angst. Hoe dit afloopt zien we ongetwijfeld volgende week in No One.

Wat vond jij van The Broken Man?

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

3 Comments

  1. Je bent vergeten te vermelden dat Ian McShane, een geweldige acteur, meedoet in een gastrol in deze aflevering. ;0)

    • Het is zeer aannemelijk dat dit de Brotherhood without Banners was, die we voor het laatst gezien hebben in seizoen 3.

Comments are closed.

This div height required for enabling the sticky sidebar