Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

No One

/
/

Varys and TyrionNa de spannende gebeurtenissen van vorige week komen hebben we deze week gezien wat er met Arya gebeurd is. Maar aflevering 8 bood nog veel meer stof tot discussie dus we nemen weer even de tijd om alles door te nemen. Heb je No One nog niet gezien? Lees dan niet verder in verband met spoilers!

“I choose violence”

Deze recap starten we in King’s Landing. Leden van de Faith Millitant zijn in de Red Keep en wensen Cersei mee te nemen naar de High Sparrow. Lancel Lannister laat er geen gras over groeien: het is een bevel en als ze niet meegaat zal er geweld volgen. Cersei heeft Ser Robert Strong gelukkig aan haar zijde staan en deze halve ridder laat blijken dat geweld geen goed idee is voor de strenge gelovigen. Cersei denkt haar punt gemaakt te hebben.

Cersei and Robert StrongDit euforische gevoel verliest ze echter als koning Tommen met een belangrijke wijziging in de wet komt. De processen van Cersei en Loras Tyrell komen eraan en een trial by combat, waar Cersei natuurlijk op inzette met Robert Strong, is niet meer toegestaan. Tommen haalt hiermee gemeen uit naar zijn moeder, maar de gelovige jongen doet dit natuurlijk omdat de High Sparrow weer met hem heeft gepraat. Ik ben benieuwd welke gevolgen dit heeft voor het lot van Cersei.

“She’s exactly like her mother”

Brienne en Podrick zijn aangekomen bij Riverrun waar ze zien dat de Lannisters een beleg aan het voeren zijn. Podrick heeft vervolgens een reünie met Bronn en Brienne met Jaime. Brienne krijgt de kans om de Blackfish over te halen om het kasteel te verlaten om te vechten voor Winterfell. Jaime staat vrije passage toe in ruil voor het kasteel. De Blackfish blijkt helaas te koppig en ondanks dat hij kenmerken van Catelyn in Sansa herkent geeft hij niet toe.

Brienne and the BlackfishHier krijgt hij spijt van als Jaime gaat onderhandelen met Edmure Tully, rechtvaardige heer van Riverrun en gevangene van de Lannisters. Edmure beveelt om de poorten voor hem te openen, tegen de wil van de Blackfish in. Vervolgens overhandigt Edmure het kasteel aan Jaime. Brienne en Pod weten te vluchten en de Blackfish gaat ten onder in een gevecht.

Wat mij heel erg beviel aan deze verhaallijn vandaag waren de reünies. Bronn en Podrick zorgen voor de nodige luchtigheid en Jaime en Brienne voor de nodige diepgang. De manier waarop ze met elkaar omgaan en de emotionele zwaai aan het eind waren zeer goed uitgevoerd en in beeld gebracht en ik denk dat we hier als kijkers tevreden over mogen zijn. Wat vond jij hiervan?

“The masters have come for their property”

Ondanks dat het goed gaat met Meereen verlaat Varys de stad om bondgenoten en schepen te regelen voor Daenerys in Westeros. Tyrion probeert zich ondertussen te vermaken met Missandei en Grey Worm door een wijntje te drinken en grappen te vertellen (ben ik de enige die moest lachen?). Alles lijkt goed te gaan, tot de alarmbellen luiden. De Masters zijn gekomen om Meereen terug te nemen.

De boten vallen aan en het wordt langzaam donker. De stad heeft het zwaar te verduren en Grey Worm stelt een plan op, wanneer het ook lijkt dat het dak van de piramide van Meereen onder vuur ligt. Net als er geen uitweg meer is weet je natuurlijk al wat er gebeurd is, Dany is geland met Drogon. Ik hoop dat we in aflevering 9 meer te zien krijgen van dit gevecht, want het kan zeer spectaculair worden!

“A girl is Arya Stark of Winterfell”

Arya heeft met haar wonden uit de vorige aflevering hulp gezocht bij haar kennis uit de toneelgroep. Veiligheid is natuurlijk altijd tijdelijk en een bezoek van de Waif uit het House of Black and White is onvermijdelijk. Na de dood van Arya’s hulp volgt een spannende achtervolging door Braavos die voor mijn gevoel zeer goed uitgewerkt was met verschillende spanningsbogen. Hij eindigt in een donkere kamer.

Waif BraavosJaqen is verbaasd als hij bloed ziet in zijn thuisbasis. De sporen leiden hem naar het gezicht van de Waif, die hangt tussen de vele andere gezichten. Hij ziet hoe Arya No One is geworden, maar Arya zelf niet. Met Needle in haar hand neemt ze ontslag en zegt ze wie ze is, om vervolgens haar weg terug naar Winterfell te beginnen. Jaqen lijkt goedkeurend te glimlachen. Hoe plaatsen jullie dit?

Battle of the Bastards

The Hound heeft wraak kunnen nemen op de leden van de Brotherhood without Banners die zijn groep onrecht hebben aangedaan. Dit zelfs met hulp van Beric Dondarrion en Thoros of Myr, die weer terug zijn in de serie. Wat zou deze verhaallijn nog meer voor ons in petto hebben en gaan we dat dit seizoen nog zien?

The HoundNo One was een aflevering met veel variatie. Volgende week gaat het vooral om de Battle of the Bastards, ofwel het gevecht tussen Ramsay Bolton en Jon Snow. Maar helaas duurt dit nog een weekje. Wat vond jij het tofst aan No One?

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest

2 Comments

 1. Weer een prachtige aflevering. The Hound was altijd al een favoriet van me en in deze episode was het weer oudewets genieten van zijn optreden. “I prefer chicken”, haha.

  Het enige minpuntje vond ik toch hoe Arya gered wordt door Lady Crane. Zo’n wond verbind je niet effe met een beetje verband, zelfs niet als je al -tig keren een dergelijke wond gezien hebt. Die verklaring was niet erg geloofwaardig. Uiteraard ben ik wel blij dat Arya nog niet afgeschreven is. De reactie van Jaqen kwam op mij meer over als “in de huidige situatie hou ik je niet tegen”, in plaats van goedkeuring. Ik denk dan ook dat we nog niet het laatste van hem gezien hebben.

  De preview van de volgende aflevering belooft ook weer wat. Ik kan niet wachten!

 2. Ik had de climax tussen Arya en the Waif wel willen zien. Ik vond het jammer dat ‘ daar overheen werd gestapt ‘. Ook het einde van de Blackfish mocht wat heroïscher.
  Hoewel The Hound voor mij een welkome gast is, was ik erg benieuwd waarom hij teruggehaald werd. Dat lijkt nu wat duidelijker te worden.
  Wie ik al een tijdje mis, is Melissandre. Welke rol gaat zij spelen in the Battle of the Bastards?

Comments are closed.

This div height required for enabling the sticky sidebar