Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Fris en Vurig liedje – aflevering 7

/
/

logo Fris en VurigInhoudelijk weer een bomvolle aflevering deze week, want we zijn weer ongelooflijk veel te weten gekomen over heel veel mensen.. De verhoudingen in het Noorden worden duidelijk, de Frey’s zijn slechte bluffers, Margaery speelt een groot spel en we werden getrakteerd op de grootste comeback(s) sinds Jon Snow.

Wij ontdekten dat er een zware religieuze ondertoon zat in de aflevering van deze week, en dan hebben we het niet per se over de fertiliteitsdialoog tussen de Hoge Mus en Margeary (‘Gaat heen en vermenigvuldigt u!’) en de liefdadigheidbouwploeg van Broeder Zonnestraal. Drie Koningen staan centraal, drie koningen die deze week hun rentree in de show maakten. Bronn “Ik wil niets meer horen over Lannisters” of the Blackwater, de Brynden “Zwartvis” Tully en natuurlijk Sandor “hakt hout” Clegane, onze WWTF van de Week. Tegenover deze koningen staan drie gebroken mannen, waar Sicco uitgebreid op in gaat.

We leren ook dat “het geloof van de zeven” de laatste afleveringen steeds belangrijker wordt in het verhaal. Welke goden hebben ze eigenlijk en welke moet je voor welke aanleiding aanbidden? Sander opent de aflevering met een korte verhandeling.

Vorige week zagen en bespraken we de comeback van Arya Stark en ook deze week heeft Guido een aantal scherpe observaties over de toedracht van het gebeuren in Braavos. Een ding is zeker: de dooie vleeslappen (Guido’s synoniem voor een gezicht) blijven ons waarschijnlijk om de oren vliegen, en niemand gelooft dat Arya werkelijk aan het hemelen is.

Wij kijken uit naar de laatste drie afleveringen, die overigens 50, 60 en 70 minuten gaan duren (in de serie dan, wij doen geen beloftes). YEAH!!!at is 30 minuten meer Game of Thrones dan waar we op gehoopt hadden. Het beloven dan ook een spetterende drie laatste afleveringen te worden. Kijk dus live mee naar de opname op YouTube, maandag a.s. of geniet met ons mee via frisenvurigliedje@gmail.com, @NLGotPodcast op twitter of Facebook.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar