Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Fris en Vurig liedje – aflevering 6

/
/

logo Fris en VurigWat het de langste aflevering ooit? Zeker niet. Was het de bloederigste aflevering van dit seizoen? Zeer zeker niet. Kregen we eindelijk de burgeroorlog die al zo lang in Kings’ Landing broeit? We zullen er nog even op moeten wachten. Wat we wel hebben is de terugkeer van de lang vermist gewaande Benjen – Coldhands – Stark, de afzichtelijke Walder – massamoordenaar – Frey en natuurlijk bloed van me bloed Drogon!

Tijd dus om wat oude verhalen uit de doos te halen; bijvoorbeeld waar die Red Wedding ook alweer over ging. Wie trouwde er nu met wie, en waarom is de Blackfish zo’n ongelooflijke baas? De scène met Benjen en Bran schreeuwde om een fatsoenlijke breakdown van de visioenen van Bran Stark en we hebben aandacht besteed aan een aantal populaire theorieën die de ronde doen over raven en de vraag wie Bran nu werkelijk is.

Een inhoudelijk overvolle aflevering dus, maar we zouden Fris en Vurig Liedje niet zijn als we niet in een vloek en een scheet meegingen in het aanstekelijke ongemak van het familiediner bij de Tarly’s, of de bijzonder goed uitgevoerde opvoering van de dood van Tywin Lannister. Verder constateren we dat GoT tegenwoordig wordt gesponsord door Andrelon Dooie Kloven Shampoo, dat sommige mensen beter op hun kinderen moeten passen en dat een rijmwoordenboek geen overbodige luxe is voor Mace Tyrell. En waar is nu toch die #”%&@$ breastplatestretcher gebleven?

Tot slot kunnen we concluderen dat twee redelijk slepende verhaallijnen, die van Dany en Arya, nu toch eindelijk op stoom zijn gekomen. We zijn bijzonder nieuwsgierig naar het verdere verloop van deze plotlijnen. Kijk op onze Facebook voor het ondersteunend beeldmateriaal bij de aflevering. Ter voorbereiding op de slag om het Noorden hebben we een klein overzichtje gemaakt van de legers die de verschillende huizen op de been kunnen brengen. Discuss! Waar? Op reddit, frisenvurigliedje@gmail.com of @NLGoTPodcast.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar