Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Battle of the Bastards

/
/

Army Jon SnowAflevering 9 en dat betekent, zoals we gewend zijn, een zeer goede aflevering. Ook in seizoen 6 houdt de negende aflevering deze eer hoog en wij gaan hem ook weer kort doornemen. Heb je Battle of the Bastards nog niet gezien? Lees dan niet verder in verband met spoilers!

My reign has just begun

We starten aan de overzijde van de Narrow Sea, in Meereen. Daenerys is terug en moet een oplossing zoeken voor de masters die in de baai liggen en de stad bekogelen. Ze regelt een treffen met de drie leidende masters, die in de veronderstelling zijn dat ze zich gaat overgeven. Onze Daenerys is dat natuurlijk niet van plan en ze haalt Drogon erbij, samen met de twee andere draken, Viserion en Rhaegal. De drie mythische figuren laten zien dat ze veel in huis hebben en nu zijn de masters ineens sterk in hun nadeel. Een mag blijven leven, om te vertellen dat een tweede opstand tegen Daenerys geen goed plan is.

Dany and YaraDany krijgt naast de masters nog meer mensen op bezoek. Theon en Yara zijn met honderd schepen in Meereen aangekomen die ze aanbieden aan Dany in ruil voor onafhankelijkheid van de Iron Islands als ze Westeros verovert. Ze hebben nog een onenigheid over of de Ironborn het vasteland mogen blijven plunderen, maar de Daenerys is een keiharde onderhandelaar: dit mag niet meer. De Greyjoys sluiten zich aan bij team Targaryen!

“Any advice?” “Don’t lose.”

Deze aflevering heet natuurlijk niet voor niks Battle of the Bastards. Het was immers tijd, voor de Battle of the Bastards! Ofwel de botsing tussen Jon Snow en Ramsay Bolton, die gaan uitvechten wie Winterfell krijgt. We beginnen een de vooravond van het grote gevecht. Jon heeft een een-op-een ontmoeting van Ramsay, waarin hij voorstelt om een tweegevecht te doen. Ramsay is hier minder zeker van en dreigt om Rickon te vermoorden als Jon zich niet terugtrekt. Dit wekt de woede van Jon, maar terugtrekken zal hij nooit.

Kristofer Hivju als Tormund Giantsbane
Kristofer Hivju als Tormund Giantsbane

Samen met Tormund en Davos verzint Jon een plan wat ze de volgende dag uit zullen gaan voeren. Sansa is echter niet blij dat ze hier niet bij betrokken wordt. Zij is immers de persoon die Ramsay kent en weet dat de Bolton zijn best doet om Jon in de val te laten lopen. De volgende morgen blijkt dit waar te zijn. Ramsay laat Rickon naar Jon toe rennen, maar schiet de jongen neer voor ze net bij elkaar zijn. Jon staat inmiddels op het slagveld, waar het grootste gevecht in de historie van Game of Thrones kan beginnen: de Battle of the Bastards.

En wauw, wat was dit goed gefilmd. De hele scène zat  naar mijn mening ontzettend goed in elkaar en we leven helemaal mee met Jon als we zien hoe zijn legertje steeds kleiner wordt en hoe Ramsay de overhand krijgt. Het plan van Jon slaagt niet en Ramsay weet juist hem in de val te lokken. Het nobele streven van Starks lijkt in het water te vallen als Jon neervalt tussen lichamen, maar daar verschijnt ineens Sansa met een verrassing.

Sophie Turner als Sansa Stark en Kit Harington als Jon Snow
Sophie Turner als Sansa Stark en Kit Harington als Jon Snow

De brief die ze enkele afleveringen geleden schreef was gericht aan Petyr Baelish, die met manschappen uit de Vale nu naar Winterfell is getrokken om de Starks te hulp te schieten. Het werkt, Ramsay vlucht naar Winterfell waar hij neergeslagen wordt door Jon, die door Wun Wun vriendelijk naar binnen is geleid. Dit betekende helaas wel het einde van onze vriendelijke reus. Ramsay wordt gevangengezet en Sansa krijgt de eer om de laatste woorden tegen hem te spreken voor hij verscheurd wordt door zijn eigen honden. WInterfell is terug bij de rechtmatige eigenaars!

Als ik toch een puntje van kritiek mag geven, dan is dat de verschijning van de manschappen van Baelish. Ze kwamen veel te laat en hun verschijning was naar mijn mening veel te voorspelbaar. Het deed me denken aan Stannis in seizoen 4 en twee keer zo’n plotselinge verschijning is voor mijn gevoel te veel. Maar goed, toch fijn dat hij even langskwam. Hoe vond jij deze aankomst?

The Winds of Winter

DavosTerwijl Davos nog relikwie vindt van Shireen, lijkt zijn ochtend een nog gekkere wending te nemen. Deze hele aflevering bezorgde de kijker echter een te gekke avond, want was dit dit geweldige kwaliteit. Heb jij ook zo genoten van de Battle of the Bastards? Laat dan dan nu weten in de comments.

Volgende week is het tijd voor de seizoensfinale, The Winds of Winter. Het enige wat we weten is dat dit het moment is van Cersei’s proces. Waar kijk jij verder nog nog naar uit?

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest

3 Comments

 1. Wauw, ik heb zeker genoten! Toch had ik toen Jon leek te verdrinken tussen alle lichamen wel even een momentje van teleurstelling. Even dacht ik echt dat dit de sneuste en trieste afslachting was die ik ooit had gezien. Inderdaad ergens voorspelbaar dat de Arryns even a la Rohirrim-bij-Helmsdeep – kwamen opdraven, al was ik daarover zeer opgelucht! Ik heb in elk geval de bank zowat afgebroken van de spanning! XD En wat een heerlijk bevredigend einde!! Dan wel tussen mijn vingers door gekeken (dat iemands gezicht eraf word gerukt door een hond blijft geen prettig gezicht) maar oohhhh sweet justice!! ^_^ Jammer dat volgende week alweer de laatste is!

 2. Aankomst van Sansa:
  Duidelijk was dat er hulp zou komen, de twijfel die er was, wie er zou komen. Naar mijn mening waren er 2 (misschien zelfs 3 opties)

  1. welke ook gebeurde, the knights of the Vale.
  2. The Nightwatch
  3. (met twijfel, aangezien ze niet voorbij de muur kunnen door betovering) The Army of the Death. waardoor er een 3 strijd zou zijn losgebarsten.

Comments are closed.

This div height required for enabling the sticky sidebar