Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

R+L=J de uitleg

/
/
Jon Snow en Davos in de derde aflevering van Game of Thrones seizoen 6
Jon Snow en Davos in de derde aflevering van Game of Thrones seizoen 6

Is Jon Snow echt dood? Dit was de belangrijkste vraag na afloop van seizoen vijf. Inmiddels weten we het antwoord. Hij leeft! Dit konden we zien aan het einde van de tweede aflevering van Game of Thrones seizoen 6. Sindsdien kijk ik het meeste uit naar de bevestiging van R+L=J. Voor iedereen die nog niet weet wat deze theorie inhoud heb ik dit blogje geschreven.

De R+L=J theorie

Wie de (echte) ouders van Jon Snow zijn is een groot raadsel. Volgens deze theorie is het antwoord te vinden in de gebeurtenissen die zich afgespeeld hebben rondom de Tower of Joy. Nadat Ned samen met o.a. zijn goede vriend Howland Reed de leden van de Kingsguard (waaronder de legendarische Ser Arthur Dayne) die de Tower of Joy bewaakte had verslagen, trof hij hier zijn zus Lyanna aan in een bed van bloed. Op haar sterfbed moest hij haar iets beloven.

Ned Stark en Howland Reed bij de Tower of Joy
Ned Stark en Howland Reed bij de Tower of Joy

Volgens de R+L=J theorie was deze belofte het volgende; hij moest haar beloven een baby mee te nemen en geheim houden wie de ouders waren. De vader zou namelijk Rhaegar Targaryen zijn, zoon van de toenmalige koning, en dus zou het leven van de kleine niet veilig zijn voor de vijanden van de Targaryen dynastie. Vandaar de formule: R+L=J, oftewel Rhaegar + Lyanna = Jon. Om Jon te beschermen beweerde Ned dat de jongen zijn bastaard was. Iets wat moeilijk te geloven is van een eervolle heer als Eddard Stark. Kunnen jullie het je voorstellen dat Ned vreemd zou gaan?

Aanwijzingen

Er zijn veel aanwijzingen te vinden in de boeken en in/rondom de serie. We scherven al eens over stille hints naar deze theorie en over een filmpje waarin een alle beelden over wie nu Jon’s moeder is uit de serie aan elkaar zijn gemonteerd. De onderstaande video van Alt Shift X geeft ook een goede uitleg van deze theorie:

In de derde aflevering van het zesde seizoen hebben we al een stukje kunnen zien van de gebeurtenissen rondom de Tower of Joy. Helaas was de scène afgelopen op het moment dat we Eddard de toren in zagen rennen. Een definitief antwoord op de vraag of de theorie klopt hebben we dus nog niet.

Laat ons hieronder weten hoe jij denkt over deze theorie. Klopt R+L=J, of denk je dat Eddard de vader van Jon is?

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

4 Comments

  1. Ik ben er van overtuigd dat Lyanna de moeder is van Jon. Over de vader ben ik iets minder zeker. Het is sowieso niet Ned, en het meest logische zou Rhaegar zijn, maar hierover heb ik nog lichte twijfels.
    Ik ben wel benieuwd hoe deze scene bij de Tower of Joy verder verloopt, volgens de verhalen werd ook Ser Gerold Hightower bij dit gevecht gedood….. Gebeurt dit nog…..

    • Als Rhaegar de vader en Lyanna de moeder is, dan is Jon de belichaming van de titel van de boekenreeks, namelijk; A Song of Ice (Stark) and Fire (Targaryen). Ik ben ervan overtuigd dat R+L=J klopt. Maar we gaan het (hopelijk snel) zien…

Comments are closed.

This div height required for enabling the sticky sidebar