Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Home

/
/

Bran in WinterfellDaar zijn we weer! Waar ik vorige week de seizoensopener ‘tam’ noemde, kom ik deze week tot de conclusie dat aflevering 2 van seizoen 6 zeker niet tam was. Home, heette deze aflevering, en voor mij was het thuiskomen. Thuiskomen in de achtbaan die ‘Game of Thrones’ heet. Heb je Home nog niet gezien? Lees deze review dan niet verder in verband met spoilers.

“I wasn’t drowning, I was home.”

We begonnen de aflevering met Brandon Stark, de warg die we sinds seizoen 4 niet meer gezien hebben. In deze aflevering zagen we hem rondlopen in Winterfell, maar niet in de huidige staat. Bran ziet zijn vader Eddard Stark in zijn jonge jaren. Ook krijgen we voor het eerst een beeld van Lyanna Stark, die op een paard over de binnenplaats paradeert. Alsof dat nog niet genoeg is, zien we ook de jonge staljongen Willis, die wij beter kennen als Hodor. 

Max von Sydow als de Three-Eyed RavenVoordat Bran door de Three-eyed Raven uit zijn droom wordt gehaald, krijgen we al een goed beeld van wat we van hem kunnen verwachten dit seizoen. Zijn aanwezigheid opent deuren naar interessante verhaallijnen uit het verleden, waar ik komend seizoen heel erg naar uitkijk. Ik hoop dat deze scène slechts een voorproefje was van wat we nog meer kunnen verwachten.

Brans oudere zus, Sansa, is met Brienne, Podrick en Theon nog op de vlucht voor de Boltons, op weg naar Castle Black. Theon geeft aan dat hij niet vergeven wil worden voor zijn fouten en dus niet het Zwart aan wil nemen en dat Sansa veilig genoeg is Brienne. Hij besluit om terug naar huis te gaan en daarmee bedoelt hij de Iron Islands, waar Balon en zijn dochter Yara Greyjoy steeds meer slecht nieuws te horen krijgen over hun invasie van the North.

Balon verlaat het vertrek en komt terecht op een brug tussen een van de torens, die gevaarlijk schommelt. Dat is echter niet het grootste gevaar. Op de brug staat namelijk ook Balons jongere broer, Euron Greyjoy (Pilou Asbaek), die vindt dat zijn broer lang genoeg geregeerd heeft. Euron duwt Balon van de brug en in de volgende scène wordt er al afscheid genomen van de heer. Yara verwacht dat zij nu de heerseres van de Iron Islands is, maar er blijkt een King’s Moot te komen, ofwel een verkiezing voor de nieuwe heerser.

“That’s what I do, I drink and I know things”

Zegt onze geliefde Tyrion Lannister als hij de leefomstandigheden van de draken in Meereen bespreekt met Missandei, Grey Worm en Varys. Hij komt tot de conclusie dat de draken bevrijd moeten worden en hij daalt zelf, met Varys, af naar beneden, onder de piramide, om de draken te bevrijden. Rhaegal en Viserion lijken door de te hebben dat ze met een vriend te maken hebben en laten Tyrion toe als hij hun kettingen afdoet. Dit zou het begin kunnen zijn van een mooie vriendschapsrelatie tussen mens en draak.

AryaVerderop in Essos, in Braavos om precies te zijn, wordt Arya weer belaagd door haar ‘vriendin’ uit the House of Black and White. Naar weer verloren te hebben verschijnt Jaqen H’ghar die Arya mee terugneemt naar zijn wel heel bijzondere onderwijsinstelling. Dit wel nadat Arya, ondanks verleidingen als slaap, eten en zicht, bleef volhouden dat ze niemand was. Deze scène voelde voor mij heel erg hetzelfde als die van vorige week, maar nu Jaqen haar weer meegenomen heeft kan dit het begin zijn van een mooi vervolg op de verhaallijn van ‘niemand’.

“Do you know of any magic that could help him?”

Ook in het noorden van Westeros is er vandaag genoeg gebeurd. Voor we aandacht besteden aan de Wall, gaan we eerst naar Winterfell, waar Walda Bolton, de vrouw van Roose, bevallen is van een zoontje. Dit nieuws vindt oud-bastaardzoon Ramsay Bolton niet prettig om te horen, aangezien de baby een concurrent voor de opvolging zou kunnen zijn. Dit stimuleert Ramsay om een dolk in het lichaam van zijn vader te steken en om Walda en haar baby op te sluiten bij zijn hongerige honden.

We weten hoe wreed Ramsay is, maar dit was voor mij wel een hoogtepunt. Ik zag persoonlijk niet aankomen dat Ramsay het in zich had om Roose te vermoorden en ik vraag me dan ook af welke drijfveren hieraan ten grondslag lagen. Ik ben ook benieuwd of dit een verstandige keuze was, aangezien ik niet verwacht dat Ramsay zich alleen kan redden.

Tot slot het moment waar we allemaal al een heel jaar op gewacht hebben. Nadat de Wildlings Castle Black bestormd hebben en de moordenaars van Jon Snow in de kerkers zitten, komt Davos naar Melisandre toe met de vraag of ze magie kent die Jon Snow zou kunnen helpen. Dat heeft ze niet, zegt ze, maar ze is bereid om het te proberen.

Jon Snow leeftEen uitgebreide ceremonie later lijkt het mislukt te zijn, maar zodra de kamer leeg is zien we toch hoe onze geliefde Jon ineens adem begint te halen. Fijn, eindelijk, het hoge woord is eruit: Jon leeft weer. Carice, bedankt! Wat vonden jullie van de manier waarop deze scène was opgebouwd?

Oathbreaker

Verder zien we in deze aflevering nog wat voorbijkomen van King’s Landing (wat een geweldige dialoog van de High Sparrow en Jaime!) en het verdriet van Cersei. Gelukkig heeft ze nog haar zombie Mountain en zoon Tommen. Zoals gezegd had deze aflevering voor mij precies wat Game of Thrones is: Home bood spanning, verrassingen, intrige, dood en gelukkig ook leven. Dit was het weer voor deze week. We spreken elkaar weer bij aflevering 3, Oathbreaker.

Wat vond jij van Home?

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest

9 Comments

 1. Fantastische aflevering. Zo hoort GoT inderdaad te zijn. Ik vond Carice verrassend goed, zo teneergeslagen als ze was leek ze ineens veel zachter. Ook mooi hoe die vette Hollandse G uit haar bekkie kwam. De scene met Tyrion was ook spannend, hij blijft mijn favoriete personage. Gelukkig hadden de draken geen trek in dwerg. En dan de scene met Bran; ik slaakte een zucht van verrassing toen ik Lyanna’s naam hoorde. Meer van dit en het wordt misschien wel het beste seizoen tot dusver.

 2. Prachtige aflevering. Ik kan niet wachten op het vervolg. Ik denk dat Ramsay op weg gaat naar Castle Black. Hopelijk treft hij daar Jon Snow aan met een sterk Wildlingen leger en krijgt hij de straf die hij verdiend. Verder enorm nieuwsgierig of we meer te zien krijgen van het verleden van de Starks. Wiens zoon is Jon nu werkelijk!

  • Ik heb het vermoeden dat hij een Targaryen is en dat hij samen met Daenerys the 7th kingdoms veroveren en/of intact houden…

 3. Wat een aflevering! Goede recap heb je geschreven erover! We gebruiken het zeker als bron voor onze komende opname, morgenavond!

 4. Erg goed zeg, oh oh die Ramsey wat een psychopaat zeg, hoort er gewoon bij. Flashbacks naar het verleden van Bran geweldig. Zou er graag meer van willen zien. Benieuwd of de draken bij khaleesie uit komen!

 5. Fantastische aflevering weer en een fantastische review!

  Heb alleen een paar kleine puntjes betreffende de verhaallijnen die ze nu volgen…

  Ten eerste vindt ik het een beetje raar dar Ser Davos nu zo achter Jon Snow staat.
  Zou het niet logischer zijn dat hij op zoek gaat naar Stannis Baratheon?
  Hij heeft in principe nog steeds niet gehoord dat hij (waarschijnlijk) dood is, en ik weet ook wel dat Stannis hem heeft terug gestuurd naar Castle Black maar als hij aan het einde van het vorige seizoen Melisandre terug ziet komen dan moet Ser Davos toch ook wel gaan nadenken hoe het met zijn koning zou gaan?

  Ten tweede vindt ik het van de makers van de serie wel heel makkelijk zoals ze personages afmaken.
  Natuurlijk ben ik stiekem wel blij dat Roose Bolton het loodje legt en is de gedachtegang van Ramsey wel begrijpelijk maar in twee afleveringen tijd zijn er alweer 5 personages en 1 baby gedood!
  Doran Martell, Trystane Martell, Roose Bolton, Walda Frey-Bolton en Balon Greyjoy zijn tot nu toe afgemaakt als of het niets is.
  Natuurlijk weet ik ook wel dat Balon Greyjoy in de boeken al dood is maar de andere figuren worden wel weer heel makkelijk afgeschreven…

  Als laatste puntje is dan wel weer positief en dat is uiteraard mijn meest favoriete koppel van Tyrion en Varys.
  Tyrion is gewoonweg het beste (samen met Jon Snow) wat GoT te bieden heeft en als duo met Varys is hij briljant!
  Vooral die opmerking “De volgende keer dat ik zo’n idee heb,
  geef mij dan een klap in mijn gezicht.” is toch fantastisch!! 😉
  Verder lijkt het erop dat dit seizoen weer terugkeert naar het niveau van seizoen 3 en 4 en dat juich ik alleen maar toe.
  Nog maar een paar nachtjes slapen en wet weten weer wat meer.
  Bedankt voor de goede review en kijk nu al uit naar de volgende!! 😉

 6. Komende aflevering belooft weer spannend te worden. Ramsay krijgt een gift…….. Zelf vermoed ik dat hij Rickon in de schoot geworpen krijgt.

 7. Oei de serie voelt tot nu toe plat aan en weet moeizaam te raken. Zonde van de patsboem overleden karakters welke veel en veel meer diepgang verdiende. Ook dialoog lijkt te lijden aan kwaliteit. Tuurlijk, het is een topserie en mijn favoriet, maar dit begin van seizoen 6 voldoet niet aan mijn verwachtingen. shit.

Comments are closed.

This div height required for enabling the sticky sidebar