Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Home

/
/

Bran in WinterfellDaar zijn we weer! Waar ik vorige week de seizoensopener ‘tam’ noemde, kom ik deze week tot de conclusie dat aflevering 2 van seizoen 6 zeker niet tam was. Home, heette deze aflevering, en voor mij was het thuiskomen. Thuiskomen in de achtbaan die ‘Game of Thrones’ heet. Heb je Home nog niet gezien? Lees deze review dan niet verder in verband met spoilers.

“I wasn’t drowning, I was home.”

We begonnen de aflevering met Brandon Stark, de warg die we sinds seizoen 4 niet meer gezien hebben. In deze aflevering zagen we hem rondlopen in Winterfell, maar niet in de huidige staat. Bran ziet zijn vader Eddard Stark in zijn jonge jaren. Ook krijgen we voor het eerst een beeld van Lyanna Stark, die op een paard over de binnenplaats paradeert. Alsof dat nog niet genoeg is, zien we ook de jonge staljongen Willis, die wij beter kennen als Hodor. 

Max von Sydow als de Three-Eyed RavenVoordat Bran door de Three-eyed Raven uit zijn droom wordt gehaald, krijgen we al een goed beeld van wat we van hem kunnen verwachten dit seizoen. Zijn aanwezigheid opent deuren naar interessante verhaallijnen uit het verleden, waar ik komend seizoen heel erg naar uitkijk. Ik hoop dat deze scène slechts een voorproefje was van wat we nog meer kunnen verwachten.

Brans oudere zus, Sansa, is met Brienne, Podrick en Theon nog op de vlucht voor de Boltons, op weg naar Castle Black. Theon geeft aan dat hij niet vergeven wil worden voor zijn fouten en dus niet het Zwart aan wil nemen en dat Sansa veilig genoeg is Brienne. Hij besluit om terug naar huis te gaan en daarmee bedoelt hij de Iron Islands, waar Balon en zijn dochter Yara Greyjoy steeds meer slecht nieuws te horen krijgen over hun invasie van the North.

Balon verlaat het vertrek en komt terecht op een brug tussen een van de torens, die gevaarlijk schommelt. Dat is echter niet het grootste gevaar. Op de brug staat namelijk ook Balons jongere broer, Euron Greyjoy (Pilou Asbaek), die vindt dat zijn broer lang genoeg geregeerd heeft. Euron duwt Balon van de brug en in de volgende scène wordt er al afscheid genomen van de heer. Yara verwacht dat zij nu de heerseres van de Iron Islands is, maar er blijkt een King’s Moot te komen, ofwel een verkiezing voor de nieuwe heerser.

“That’s what I do, I drink and I know things”

Zegt onze geliefde Tyrion Lannister als hij de leefomstandigheden van de draken in Meereen bespreekt met Missandei, Grey Worm en Varys. Hij komt tot de conclusie dat de draken bevrijd moeten worden en hij daalt zelf, met Varys, af naar beneden, onder de piramide, om de draken te bevrijden. Rhaegal en Viserion lijken door de te hebben dat ze met een vriend te maken hebben en laten Tyrion toe als hij hun kettingen afdoet. Dit zou het begin kunnen zijn van een mooie vriendschapsrelatie tussen mens en draak.

AryaVerderop in Essos, in Braavos om precies te zijn, wordt Arya weer belaagd door haar ‘vriendin’ uit the House of Black and White. Naar weer verloren te hebben verschijnt Jaqen H’ghar die Arya mee terugneemt naar zijn wel heel bijzondere onderwijsinstelling. Dit wel nadat Arya, ondanks verleidingen als slaap, eten en zicht, bleef volhouden dat ze niemand was. Deze scène voelde voor mij heel erg hetzelfde als die van vorige week, maar nu Jaqen haar weer meegenomen heeft kan dit het begin zijn van een mooi vervolg op de verhaallijn van ‘niemand’.

“Do you know of any magic that could help him?”

Ook in het noorden van Westeros is er vandaag genoeg gebeurd. Voor we aandacht besteden aan de Wall, gaan we eerst naar Winterfell, waar Walda Bolton, de vrouw van Roose, bevallen is van een zoontje. Dit nieuws vindt oud-bastaardzoon Ramsay Bolton niet prettig om te horen, aangezien de baby een concurrent voor de opvolging zou kunnen zijn. Dit stimuleert Ramsay om een dolk in het lichaam van zijn vader te steken en om Walda en haar baby op te sluiten bij zijn hongerige honden.

We weten hoe wreed Ramsay is, maar dit was voor mij wel een hoogtepunt. Ik zag persoonlijk niet aankomen dat Ramsay het in zich had om Roose te vermoorden en ik vraag me dan ook af welke drijfveren hieraan ten grondslag lagen. Ik ben ook benieuwd of dit een verstandige keuze was, aangezien ik niet verwacht dat Ramsay zich alleen kan redden.

Tot slot het moment waar we allemaal al een heel jaar op gewacht hebben. Nadat de Wildlings Castle Black bestormd hebben en de moordenaars van Jon Snow in de kerkers zitten, komt Davos naar Melisandre toe met de vraag of ze magie kent die Jon Snow zou kunnen helpen. Dat heeft ze niet, zegt ze, maar ze is bereid om het te proberen.

Jon Snow leeftEen uitgebreide ceremonie later lijkt het mislukt te zijn, maar zodra de kamer leeg is zien we toch hoe onze geliefde Jon ineens adem begint te halen. Fijn, eindelijk, het hoge woord is eruit: Jon leeft weer. Carice, bedankt! Wat vonden jullie van de manier waarop deze scène was opgebouwd?

Oathbreaker

Verder zien we in deze aflevering nog wat voorbijkomen van King’s Landing (wat een geweldige dialoog van de High Sparrow en Jaime!) en het verdriet van Cersei. Gelukkig heeft ze nog haar zombie Mountain en zoon Tommen. Zoals gezegd had deze aflevering voor mij precies wat Game of Thrones is: Home bood spanning, verrassingen, intrige, dood en gelukkig ook leven. Dit was het weer voor deze week. We spreken elkaar weer bij aflevering 3, Oathbreaker.

Wat vond jij van Home?

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar