Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Game of Thrones kostuums

/
/
Ik in de blauwe Khaleesi jurk
Ik in de blauwe Khaleesi jurk

In deze post ga ik een op Game of Thrones gebaseerd kostuum van Fundelia reviewen. Funidelia is een online winkel voor verkleedkleding en accessoires voor Carnaval, Halloween en de rest van het jaar. Ze hebben kostuums voor volwassene, kinderen en zelfs voor honden. Ze hebben ook een aantal kostuums die gebaseerd zijn op Game of Thrones. Dus wil je graag in de rol kruipen van één van de karakters dan is dit je kans. Wordt een man van de Nightwatch of een White Walker, als vrouw kun je je verkleden als Khaleesi of Melisandre.

De blauwe Khaleesi jurk

Voor mij was de keuze niet ze heel moeilijk en ik ben gegaan voor de blauwe jurk van Khaleesi die zij draagt in Astapor. De jurk kost €29,99 en dat vind ik een gemiddelde prijs voor een kostuum, want met carnaval in de winkel betaal je vergelijkbare prijzen voor de verkleedkleren.

De jurk op een paspop
De jurk op een paspop

Toen ik het pakketje opende viel de kwaliteit van de jurk mij niet tegen. Want ik was bang dat het er niet zo mooi zou uitzien, maar dit zou ook kunnen door de pruik die het meisje draagt. Die vind ik er namelijk erg nep uitzien. De jurk heeft een vergelijkbare kleur als Daenerys uit de serie. De jurk is gemaakt van katoen en aan de binnenkant zit een glanzende stof, de jurk is niet rekbaar. De jurk is makkelijk aan te trekken, doordat er achter een blinde rits zit.

Een groot pluspunt aan de jurk vind ik de herkenbaarheid, want er is gedacht aan de opening op de rug en de gekruiste banden aan de voorkant. De drakenschubben zijn niet op de jurk aangebracht, maar dan zou de prijs van de jurk ook flink hoger worden, doordat dit allemaal met de hand gedaan moet worden. Daarnaast is de jurk van een goede lengte, want vaak worden verkleedkleren voor vrouwen nogal kort gemaakt, maar deze valt over de knie. De split vooraan stopt op de goede hoogte, want ik waarschijnlijk draag je er toch een broek onder, want dit draagt Daenerys ook in de serie.

Wat ik wat minder aan de jurk vind is dat het niet overal even mooi is afgewerkt, er hangen op sommige plaatsen nog langere draden aan en het was mooier geweest als deze eraf geknipt waren. Daarnaast stond op de website stond geen maattabel en daardoor had ik gekozen voor maat M/L, omdat ik normaal altijd maat M draag. Maar het bleek dat deze jurk echt veel te groot voor mij was. Op de verpakking stond wel een maattabel en daaruit had ik waarschijnlijk wel voor een maat S gekozen. Maar helaas stond deze niet op de website erbij, dus als je zeker wilt zijn van de goede maat zou ik eerst even contact opnemen.

De achterkant
De achterkant

Ik zou deze website aanbevelen als je zelf niet handig bent in het maken van kostuums en graag verkleed wil gaan als iemand uit Game of Thrones dan raad ik je aan om een kijkje te nemen op funidelia.nl. Hopelijk wordt het assortiment aan kleren uit de zeven koninkrijken nog verder uitgebreid.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar