Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Fris en Vurig liedje – aflevering 5

/
/

logo Fris en VurigEer wie ere toekomt. Hodor. Wat een held. En wat een prachtige scene. In de aflevering van deze week gaan we uiteraard in op de gebeurtenissen in de grot van de three-eyed-raven en de implicaties daarvan voor de rest van het verhaal. Ook de overige verhaallijnen komen aan bod, maar onze mening daarover is wisselend.

De koningsmoet vonden we wat tegenvallen qua vormgeving en dialoog, maar ja, het zijn de IJzergeborenen. De scenes op de muur en Molestown daarentegen waren een genot om naar te kijken. Wat een coole ontwikkeling van Sansa, die nu echt haar op haar tong heeft gekregen aldus Joyce, en wat een ontplooiing van #Briemund – nu al een favoriet koppel. We hebben het kort over de mogelijkheden van Littlefinger om in korte tijd heel ver te rijden, de man heeft een magische koets. Daarbij vragen we ons ook af hoe hij zijn post organiseert. We denken dat de Mockingbird (het logo van zijn huis) hier wellicht een rol in speelt. Sander geeft een impressie.

En dan de slag om de grot. Losstaand van het feit dat het Engels een stuk beter en een stuk minder dubieus klinkt, is dit de scene van de week. Met daarin zoals jullie al verwachtten ook de WWTF van de Week, namelijk de oorsprong van Hodors niet al te uitgebreide vocabulaire. In het Spaans en bij andere nagesynchroniseerde versies van Game of Thrones gebeurt dit op zeer creatieve wijze zo licht Guido toe.

Tot slot willen we enkel nog lof uiten over de rol die Hodor speelde in Brans verhaallijn en de prestatie die zijn vertolker Kristian Nairn geleverd heeft. Wel vragen we ons af hoe deze verhaallijn zich verder ontwikkelt. Wat zijn jullie ideeen hierover? Reageer onder dit bericht, mail naar frisenvurigliedje@gmail.com, tweet via @NLGoTPodcast of stuur een bericht op Facebook.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar