Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Blood of My Blood

/
/
Horn Hill
Horn Hill

And here we are again! Aflevering 6 was getiteld Blood of My Blood en naar mijn mening de zoveelste knaller uit het zesde seizoen. Het is weer een hele hoop om door te nemen, maar ik ga mijn best doen. Blood of My Blood nog niet gezien? Lees dan niet verder in verband met spoilers.

The dead don’t rest

Nee, de doden rusten niet en dat blijkt ook als we Meera door de bossen achter de Muur zien zwoegen met Bran die nog allerlei visioenen krijgt (Aerys Targaryen, vet!) over het verleden van Westeros. Als Bran wakker wordt en ze niet meer verder kunnen komen de wights bij ze in de buurt, maar gelukkig verschijnt ineens een mysterieus figuur die de twee figuren redt van de ondergang.

Later in de aflevering blijkt dit mysterieuze figuur de verloren gewaande oom van Bran te zijn, Benjen Stark, die we sinds seizoen 1 niet meer hebben gezien. Veel mensen dachten al dat Coldhands, een bekend personage uit de boeken dat de hoofdpersonen helpt achter de Muur, Benjen Stark zou zijn. Nu blijkt dat hij toch een dergelijke functie vervuld heeft, nadat hij door de Children of the Forest gered is na een White Walker-aanval. Ik vond het tof om Benjen weer terug te zien. Hoe denken jullie over dit nieuwe gezicht?

Benjen is terug!
Benjen is terug!

Samwell en Gilly, bekend met de barre omstandigheden in achter de Muur, komen aan in Horn Hill, in the Reach. In het oude huis van Sam wachten zijn moeder en dochter op hem, die hem, Gilly en hun ‘zoon’ met open armen verwelkomen. Gilly wordt in een jurk van Samwells zus gehesen en zij ziet er voor het eerst in haar leven uit als een lady. Tijdens het avondmaal hangt er een ongemakkelijke stilte en zoals te verwachten was had Randyll Tarly, Samwells vader, genoeg kritiek op zijn zoon. Dan schiet Gilly hem te hulp en het komt uit dat ze een Wildling is.

Randyll is niet blij met dit nieuws en dwingt Sam om de volgende dag te vertrekken, waar Gilly weer niet gelukkig mee is. Ze lijkt even alleen achter te blijven, als Samwell toch besluit om haar, samen met de baby en Heartsbane, het familiezwaard van Valyrian Steel.

Queen Margaery has already atoned for her sins

In King’s Landing krijgt koning Tommen de gelegenheid om een bezoek te brengen aan zijn vrouw Margaery Tyrell, die hem vertelt over hoe ze denkt over de High Sparrow, wat verrassend positief is. Later in de aflevering marcheert het leger van de Tyrells de stad in om de Walk of Atonement van Margaery te voorkomen. Dit blijkt echter niet nodig, want de High Sparrow zegt dat de koningin al iets goeds voor de goden gedaan heeft. Wat blijkt: ze heeft Tommen overgehaald om aan de kant van de Faith te gaan staan. Olenna Tyrell concludeert wat misschien onvermijdelijk was: de High Sparrow is aan het winnen.

High Sparrow SeptAangezien Jaime net die dag gedreigd had om aan te vallen, kan hij niet langer kapitein van de Kingsguard blijven. Hij krijgt de taak om naar de Riverlands te trekken, om daar Riverrun terug te veroveren op de Blackfish. Hij wil niet gaan, maar Cersei stimuleert hem om toch met het Lannister-leger daarheen te trekken.

Hij zou namelijk Walder Frey bij kunnen staan, die we deze aflevering ook terugzien. Hij is boos op zijn zonen die Riverrun verloren hebben. Hij stuurt ze terug, met een troef. Het neefje van de Blackfish die sinds de Red Wedding in de Twins gevangenzat: Edmure Tully. Ik ben zeer benieuwd naar deze confrontatie, omdat dit gevolgen heeft voor heel Westeros en de toekomst.

Don’t let her suffer

Arya is weer aan het kijken naar het toneelstuk over Westeros waar ze de actrice van Cersei moet vermoorden, nadat de Faceless Men een opdracht van een medespeelster van de actrice hebben gekregen. Arya heeft het vergif in haar beker gedaan, maar raakt daarna in gesprek met de persoon die ze gaan vermoorden. Het blijkt een aardige vrouw te zijn en de gevoelens nemen de overhand. Ze slaat de beker uit haar handen en waarschuwt de vrouw voor wie ze op moet passen.

Arya in Braavos
Arya in Braavos

Dit lijkt een hele aardige acties, maar hij past niet bij een Faceless Man. De waif uit de House of Black and White en vertelt dit aan Jaqen. Ze mag doen wat hij haar beloofd had, maar ze mag Arya niet laten lijden. Het laatste wat we van de jonge Stark zien, nadat ze Needle teruggepakt heeft, is dat ze een kaars uitblaast in een donkere kamer.

The Broken Man

Aan het eind van Blood of My Blood Daenerys haar nieuwe Khalasar inspiratievol toe op de rug van Drogon, die inmiddels heel erg groot geworden is! Ze lijkt het vertrouwen te hebben en ook de moed om naar Westeros te gaan. Nu de schepen nog.

Daenerys on DrogonVolgende week kijken we naar The Broken Man, maar nu mogen we eerst een week nagenieten. Wat vond jij van Blood of My Blood?

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

3 Comments

  1. jaaa hij was weer fijn! Werd tijd dat Benjen er weer eens bij werd gehaald. Over lang vergeten personages gesproken. Het bleek helemaal een comback-aflevering te zijn, nu Edmure Tully en Walder Fray ook weer ten tonele zijn verschenen. Ik hoop het beste voor Sam en Gilly en Arya, Die verhalen staan op een keerpunt…. Ik vind alleen dat Dany het in haar bol heeft laten slaan. Beetje grootheidswaan. Begint ze op haar vader te lijken?

  2. Yes, ik had gelijk: Coldhands is Benjen Stark! Mega cool! :0)

  3. Vond het een “mindere” aflevering. Het was meer een voorbereiding op spannende zaken die er nog aan zitten te komen. Het enige wat mij echt verbaasde was het gebeuren in Koningslanding. De ommezwaai van Tommen en het verbond met de Hoge Mus.
    Ik hoop de komende weken de ware Arya te zien, te beginnen met het vermoorden van de Walf! Verder kan wat actie in het Noorden ook geen kwaad!

Comments are closed.

This div height required for enabling the sticky sidebar