Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Terugblik: Designing the Seven Kingdoms met William Simpson

/
/
William Simpson
William Simpson op het podium in Paradiso – Foto: Gerrit Serné

Afgelopen zondag was William Simpson – Hoofd Storyboard Artist van Game of Thrones – te gast in Paradiso, Amsterdam bij het event Designing the Seven Kingdoms dat georganiseerd werd door The John Adams Institute.

We begonnen met een korte introductie in de wereld van Game of Thrones en een heel leuke mashup van verschillende Game of Thrones theme tribute opnames (onderstaande video).

Hierna ging Dan Hassler-Forest – docent Populaire Cultuur aan de Universiteit Utrecht – in gesprek met William Simpson over zijn werk aan de serie. Zo leerde we onder andere dat hij gigantisch veel draken heeft getekend in de pilot fase waar niks mee is gebeurd en dat de Lannisters volgens zijn eerste ontwerpen op de Japanse Samurai moesten lijken.

Na uitgelegd te hebben wat zijn werk inhoud en hoe hij bij Game of Thrones terecht is gekomen, werden een aantal scènes besproken. Dit waren onder andere de openingsscène van het eerste seizoen waarin we kennismaken met de White Walkers, zonder deze echt te zien en de slag van Blackwater Bay uit de negende aflevering van seizoen 2.

William Simpson & Dan Hassler-Forest
William Simpson & Dan Hassler-Forest – Foto: Gerrit Serné

We leerden bijvoorbeeld dat hij zijn ontwerp van de White Walkers baseerde op slechts een enkele alinea uit het eerste boek van George R.R. Martin en dat regisseur Neil Marshall meer bloed wilde zien in de plannen voor Blackwater Bay. Ook erg leuk was de tekening van Simpson van Stannis met de tekst ‘Kill those mofo’s’ er naast.

Hierna kreeg ik namens de Nederlandse fans de gelegenheid om William een aantal vragen te stellen. Ik was benieuwd naar hoe de laatste scène van het eerste seizoen, waarin de draken van Daenerys geboren worden, tot stand was gekomen en wat hij vond van de kritiek op die sommige fans hebben op hoe Dorne in beeld is gebracht.

Matthijs in gesprek met William Simpson - Foto: Gerrit Serné
Matthijs in gesprek met William Simpson – Foto: Gerrit Serné

Tot slot kregen een aantal mensen uit het publiek nog de gelegenheid om vragen te stellen. Hier tussen zaten ook de jongens van Fris en Vurig Liedje, de nieuwe Nederlandse Game of Thrones podcast. Zij bespreken vanaf dit seizoen alle afleveringen na op Soundcloud!

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar