Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Interviews met de cast tijdens Dutch Comic Con

/
/

Dutch Comic ConMcElhinney, Simon and BeattieOok dit jaar was winteriscoming.nl uitgenodigd op het Dutch Comic Con en net als vorig jaar mochten we ook weer de cast van Game of Thrones interviewen. Dit jaar zijn Tillo Floren en ik in gesprek gegaan met Ian McElhinney (Ser Barristan Selmy), Ian Beattie (Ser Meryn Trant) en met Eugene Simon (Lancel Lannister). Wil jij weten wat zij ons te vertellen hadden over de opnames en over het komende seizoen? Lees dan snel verder!

Ian McElhinney

Ian McElhinneyIan McElhinney was meteen erg enthousiast toen hij ons zag en toen we vertelden dat we van een Nederlands Game of Thrones-blog waren. Hij vertelde ons dat Game of Thrones een van zijn favoriete producties is, zeker omdat het internationaal zo groot is. Het verhaal is goed, maar het profileert je ook als acteur. Toen McElhinney op auditie kwam, deed hij auditie voor Tywin Lannister, Jeor Mormont en Barristan Selmy. Nadat hij hoorde dat hij Barristan mocht gaan spelen, bood iemand hem het eerste boek van A Song of Ice and Fire aan. McElhinney was eerst wat twijfelachtig, maar als snel kon hij het boek niet meer neerleggen: dit moest wel iets groots worden!

De boeken hebben een grote rol gespeeld in hoe McElhinney zijn personage gespeeld heeft. Als een lezer was hij op de hoogte van de hele backstory en zeker omdat Barristan nog niet dood is in de boeken was het een tegenvaller toen bleek dat het personage zou sterven in de serie. Hij kwam erachter door zijn schema: hij was minder weken ingepland dan normaal en daardoor wist hij al wat eraan zat te komen. McElhinney heeft nog geprobeerd om met David Benioff en D.B. Weiss te praten, maar de scripts en de planningen waren er al, dus Barristan zou sterven. Hij noemt het zelf een gemis, omdat hij Barristan zag als een belangrijke connectie tussen Daenerys en de kijkers. Dan spreken we nog niet over zijn gevoel dat alle slechte dingen die Dany overkomen, gebeuren omdat Barristan dood is.

Ian McElhinney als Barristan Selmy in seizoen 3
Ian McElhinney als Barristan Selmy in seizoen 3

Wel is McElhinney blij dat hij stervend ten onder gegaan is: hij genoot van het opnemen van de vechtscènes. De adrenaline is aangenaam, zegt hij. Wel blijft het film: het gevecht is op een dusdanige manier gefilmd en begeleid dat het niet heel moeilijk was, maar toch gaf het een soort kick.

We hebben nog veel meer besproken met Ian McElhinney, namelijk hoe hij voor zich ziet dat het verhaal eindigt. Hierover kun je volgende week meer lezen, als we een tweede blog posten waarin we nader ingaan op verschillende theorieën van deze acteurs.

Ian Beattie

Ian BeattieMet Ian Beattie hebben we misschien wel het meest actieve gesprek gehad die dag. Van alle castleden is hij de meest enthousiaste die ik ooit gezien heb. We kwamen hem al tegen op de gang, waar hij meteen druk begon te vertellen over enkele ervaringen met Roger Ashton-Griffiths (Mace Tyrell). Ik zal niet op te veel details ingaan, maar als je Ian Beattie ooit nog ontmoet, geef die man dan een Cornetto en vraag naar zijn ervaringen met dit ijsje.

Wat Game of Thrones betreft: we hebben met hem natuurlijk vooral gepraat over zijn dood in seizoen 5. Hij werd vermoord door Arya, net nadat we zijn perverse voorkeur voor jonge meisjes ontdekt hebben. We hebben meerdere malen gehoord hoe intensief het opnemen hiervan was. Toen hij de scripts in augustus kreeg, heeft hij met deze ‘nasty side’ van Meryn in zijn hoofd gezeten tot begin november.

Het opnemen van de scènes was dan ook een van de meest intensieve dingen die hij ooit op een set gedaan heeft. De performance van de meisjes geeft de scène de emotionele lading en hij is dan ook trots op het eindresultaat. De grootste uitdaging was de bedekking van zijn ogen in bloed. Hij was de hele dag blind, dus ondanks zijn goede samenwerking met Maisie Williams (Arya Stark) lacht Beattie toch van binnen omdat zij nu in hetzelfde schuitje zit ;-).

Ian Beattie gaf aan dat zijn karakter geen enkele eigenschap had die hij ook echt kon waarderen, behalve zijn loyaliteit naar Cersei. Hierom zou hij ook niet thuishoren in de Kingsguard en Beattie geeft aan dat hij Meryn gespeeld heeft op een manier alsof Meryn dat zelf ook begreep.  Toen we zijn acties in het bordeel zagen aan het eind van seizoen 5, leek dit een nog akeligere, nog nieuwere kant van het personage. Beattie vertelde hoe hij ter voorbereiding alle scènes heeft bekeken waar hij in zat en dat hij zag dat deze perversie niet uit het niets kwam. Meryn Trant is gewoon een slecht mens.

Ian Beattie als Meryn Trant in de sterfscène van seizoen 5
Ian Beattie als Meryn Trant in de sterfscène van seizoen 5

Beattie zou geen ander karakter willen spelen in de serie. Hij prijst de casting met het perfect uitkiezen van de rollen. Wel heeft hij eerder auditie gedaan voor een andere rol, namelijk Jory Cassel. Toch is Beattie blij met de rol, omdat hij immers vier seizoen langer rond kon blijven hangen. Het is, volgens Beattie, een privilege om een rol te mogen spelen in Game of Thrones.

Beattie woont in Belfast en toen seizoen 6 werd opgenomen kwam hij overal, op straat, in de kroeg etc. de cast en crew van de serie tegen. Wat een pijnlijke manier om herinnerd te worden aan zijn vorige baan! Verder hebben we het ook nog gehad over het gevecht met Syrio Forel, maar daar komen we op terug in de blog van volgende week.

Eugene Simon

Eugene SimonTot slot hebben we ook een gesprek gehad met Eugene Simon, de enige acteur die nog wél in leven is in de serie. Onze eerste vraag was natuurlijk what the fuck happened tussen seizoen 2 en 5. In seizoen 2 verdween Lancel na de Battle of Blackwater Bay, maar in seizoen 5 keerde hij terug als een van de aanhangers van de High Sparrow, groter, gespierder, met minder haar en met de uitstraling van een pestkop. Simon licht toe dat het meer een kwestie is van schizofrenie van het karakter. Hij is innerlijk een ander persoon geworden en dat had ook invloed op zijn uiterlijke kenmerken, wat wij ook hebben kunnen zien. En ja, het is echt dezelfde acteur!

Of de keuzes die Lancel gemaakt heeft wijs zijn, dat weet Simon niet. Hij denkt zelf dat Lancel meer opkijkt naar de High Sparrow dan naar de Zeven Goden zelf. Daarbij moeten we meenemen dat de High Sparrow meer politiek dan godsdienstig is. Wel is Simon erg enthousiast over de veranderingen: het geeft een bepaalde dynamiek om een heel nieuw karakter in (bijna..) hetzelfde lichaam te spelen. Deze overgang was belangrijk voor hem, als boeklezer, omdat hij een bepaalde anonimiteit wilde hebben bij zijn terugkeer. Als hij hoort dat mensen dachten dat hij een recast was, is hij daar erg blij mee, omdat hij juist de ‘nieuwe Lancel’ wil laten zien.

Eugene Simon als Lancel Lannister in seizoen 5
Eugene Simon als Lancel Lannister in seizoen 5

Toen we Simon vroegen naar wat we konden verwachten van seizoen 6, vertelde hij ons dat we uit kunnen kijken naar hoe de High Sparrow zich voorbereid op de confrontatie met het rijk. Daar hebben we zin in!

Dutch Comic Con

Na nog even rondgelopen te hebben in de Jaarbeurs konden we met een tevreden gevoel terugkijken op de middag. Het evenement was, net als vorig jaar, weer druk bezocht en duizenden bezoekers hebben genoten van allerlei spulletjes, activiteiten en sterren die horen bij de huidige popcultuur. Naast immens veel standjes met hebbedingetjes was er voldoende gelegenheid om handtekeningen van de acteurs, schrijvers en tekenaars te scoren. Daarnaast konden bekende voertuigen uit bijvoorbeeld Ghostbusters bewonderd worden en ook Star Wars was ruimschoots vertegenwoordigd. In een gezellig drukke Jaarbeurs hebben wij ons prima vermaakt.

Volgend jaar gaan wij zeker weer. Voor nu kunnen jullie nog uitkijken naar een blogje wat ergens volgende week online komt, waarin we inhoudelijk dieper ingaan op de uitspraken van de acteurs. Als je zelf ook naar Dutch Comic Con bent geweest vorig weekend, laat dan in de reacties weten wat jij ervan vond!

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar