Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Het Spel der Theorieën

/
/

Dutch Comic ConPas op! Dit artikel bevat spoilers van Game of Thrones Seizoen 1 en 5, en wat hints over Seizoen 6.

Zoals je misschien al gelezen hebt in het artikel van vorige week, was winteriscoming.nl dit jaar in Utrecht voor Duch Comic Con 2016. We hebben ons daar niet alleen vergaapt aan de uitgedoste fans en de confentie zelf, maar ook hebben we de eer gehad om drie acteurs uit verschillende verhaallijnen uit de serie te interviewen: Ian McElhinney (Ser Barristan Selmy), Eugene Simon (Lancel Lannister) en Ian Beattie (Ser Meryn Trant). Het was een genoegen om deze acteurs te mogen interviewen en met ze te praten over de boeken, de serie, hun karakters en meer. Heb je nog niks gelezen van de interviews? Klik dan hier.

Een onderwerp dat in alle drie de interviews terug kwam waren de verschillende theorieën die de acteurs aan hun Game of Thrones avontuur hebben overgehouden. Twee van de drie acteurs nemen inmiddels niet meer deel aan de serie en vonden het leuk hun eigen, ‘spoiler free’ theorieën te delen over wat er is gebeurd en nog komen zal. Wat zijn theorieën over hoe het met Westeros zal eindigen? Wat wil Eugene Simon kwijt over de theorieën rondom Lancel en the Faith in seizoen 6? Wat is McElhinney’s theorie over waarom Ser Barristan uit de serie werd geschreven? En wat is Ian Beattie’s theorie over wat er met Serio Forel is gebeurd aan het eind van seizoen 1? Ben je hier benieuwd naar? Lees dan snel verder!

Ian McElhinney

Barristan SelmyIan McElhinney heeft vrij vroeg in zijn Game of Thrones carrière besloten de boeken te lezen en was, naar eigen zeggen, omver geblazen door GRRM’s verbeelding. Hij kijkt uit naar het zesde boek, ook door zijn vermoeden dat zijn karakter in de boeken wél nog een grote rol grote rol gaat spelen. Waarom hebben de regisseurs er dan voor gekozen hem uit de serie te schrijven? McElhinney denkt dat de keuze is gemaakt op basis van twee argumenten. Eén, voor de serie was het essentieel dat er zich een dramatische verandering zou voordoen in de verhaallijn van Daenerys. Deze verandering zou aan de basis van Daenerys’ beslissingen voor de rest van het seizoen staan. Twee, het werd te druk rondom Daenerys in Mereen, en Barristan was het makkelijkst om uit de serie te schrijven. Jammer, zegt McElhinney, want in zijn ogen was Barristan geschikt om in naam van Daenerys te heersen in Mereen wanneer zij (potentieel) zou vertrekken naar Westeros. Hij benadrukt dat dit allemaal gokken zijn en dat we moeten wachten op de boeken om achter de waarheid te komen.

Toen we McElhinney vroegen welke verhaallijn hij het leukst vindt, gaf hij een betoog voor de Starks. Ook al is hij er zeker van dat Raegar de heerser was die Westeros nodig had en wellicht ook beter van was geworden en hij ziet Daenerys niet als heerseres voor de Iron Throne. Het verhaal begon daarentegen met de Starks, toen Bran uit het raam werd geduwd; wellicht eindigt het ook met de Starks, met Bran op de troon. Vervolgens gooit McElhinney het roer om door er een volledig nieuwe theorie in te gooien: namelijk een nucleaire uitroeiing! Nee, we verzinnen het niet. De draken pakken het heft in handen en verwoesten alles, waardoor Westeros volledig opnieuw zal moeten beginnen. We zullen moeten wachten op de nieuwe boeken om erachter te komen of McElhinney goed zit met zijn theorieën.

Eugene Simon

Eugene Simon als Lancel Lannister in seizoen 5
Eugene Simon als Lancel Lannister in seizoen 5

Net als McElhinney heeft Eugene Simon de boeken ook gelezen, en de opgedane kennis gebruikt om Lancel zo goed mogelijk over te laten komen. Hij maakt er geen geheim van dat hij het leuk vond om Lancel als een pestkop neer te zetten, die hij is geworden na the Battle of Blackwater Bay. In die periode heeft the Faith hem gevonden en hij wilde maar al te graag aansluiten om zo zijn minderwaardigheidscomplex mee te verzachten, wat hem uiteindelijk gek heeft gemaakt. We hopen nog meer van deze overgang te zien in het volgende seizoen. Simon zegt dat hij het fijn vindt dat de regisseurs de schrijvers van zijn verhaallijn de vrijheid gaven om een aantal dingen uit de boeken voor de serie aan te passen.

We kunnen volgens hem uiteraard wat veranderingen verwachten voor het nieuwe seizoen. Aan het eind van seizoen vijf zit Kingslanding in een zeer gespannen situatie, aangezet door de High Sparrow. Volgens Simon is the High Sprarrow niet eens zo zeer religieus, maar vooral politiek doordat hij voor de werkende bevolking opkomt. Zullen we meer politieke intriges van de High Sparrow zien in Seizoen 6? Simon zegt dat we erg verbaasd zullen zijn door de manier waarom the Faith plant om te gaan met de machtsstrijd tussen de kroon en the Faith. Tussen neus en lippen door zegt hij: ‘De kroon heeft weinig mensen aan haar zijde, the Faith veel meer. Wanneer de massa de macht krijgt, kunnen ze altijd winnen’.

Ian Beattie

Ian Beattie“DIE IS DOOD!”. Toen Ian Beattie de woorden ‘theorie’ en ‘Seizoen 1’ opving, begon hij direct te vertellen over zijn theorie met betrekking tot wat er gebeurde in de mysterieuze, onopgeloste scène tussen zijn karakter Ser Meryn en Serio Forel. Hij kent de fan-theorie en heeft, door alle feitjes op een rijtje te zetten, zijn keuze gemaakt over wat er met Serio Forel gebeurde aan de hand van drie argumenten. Eén, “zou Serio de gedaante van Ser Meryn kunnen hebben overgenomen?”. Nou, zegt Beattie, dat is niet mogelijk. Als dit gebeurd zou zijn, dan was Ser Meryn van gedaante verwisseld naar Serio Forell wanneer Arya hem vermoordde.  Ten tweede, Ser Meryn had de opdracht van Cersei Lannister gekregen om Serio Forel te doden, en hij stond erom bekend deze opdrachten altijd uit te voeren. En als derde en laatste argument (volgens Beattie het belangrijkst): “Toen Meryn Serio’s houten zwaard kapot sloeg, had hij het voordeel. Serio had nog maar twee keuzes. Vluchten, samen met Arya, maar dan waren ze allebei gepakt, of blijven en de strijd aangaan, wetende dat hij zou verliezen, maar daarmee Arya die extra, belangrijke minuten of seconden geven waarin ze kon ontsnappen.” Beattie is ervan overtuigd dat het laatste scenario heeft plaatsgevonden. Hij zou oprecht verbaasd zijn wanneer Serio Forel ooit nog terugkeert in de serie.

En wat denkt Beattie; wie komt er op de Iron Throne? Jammer genoeg zijn Ned Stark en Jon Snow dood, want die waren zeer goede kandidaten geweest, vanwege hun eergevoel. Zal het Daenerys worden? Beattie zegt dat het hem niet uitmaakt, zolang Tyrion en Varys er maar zijn om hem of haar te helpen regeren.

Dus, dames en heren, het spel der theorieën is nog lang niet afgelopen. Of je nou door deze interviews je eigen theorieën hebt gevormd of ze hebt aangepast: we hopen in ieder geval dat je door deze interviews een beeld hebt gekregen over hoe de acteurs over hun eigen karakters in de show denken. When you form the theories of thrones, you’re right or you’re wrong. Or is there a middle ground?

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar