Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Fris en Vurig liedje – Even voorstellen

/
/

Fris en Vurig liedjeJe zat er natuurlijk al langer op te wachten: de eerste Nederlandstalige podcast over Game of Thrones. Na jaren luisteren naar het Engelstalige (!), saaie gezwam van David Chen en Joanna Robinson (A Cast of Kings) en de totaal uit de hand gelopen geek-outs van Ivan en Red (Boars, Gore and Swords) vonden wij het dan ook tijd onze eigen podcast te beginnen. Aan de keukentafel, met een geleende geluidsset, draaiden we afgelopen maart een eerste podcast in elkaar over de laatste aflevering van het vorige seizoen en sindsdien is er geen houden meer aan: Een Fris en Vurig Liedje gaat er voor! Fris en vurig liedje, snappez vous? Song of Ice and Fire…

Een Fris en Vurig Liedje zit simpel in elkaar: elke week bespreken we de laatste aflevering en lichten we deze door op het gebied van gerechtvaardigd gebruik van geweld, seksscènes sans sinecure en plotselinge politieke plotwendingen. Want dat is waarom we van Game of Thrones houden: de absolute onvoorspelbaarheid van George R.R. Martin. En om bij te blijven met zijn onhoudbare neiging onze favoriete karakters de nek om te draaien fantaseren we er in de podcast lustig op los. Zo is één van ons er heilig van overtuigd dat Brienne of Tarth de 1000e Lord Commander van de Night’s Watch gaat worden en roept een ander dat Bran Stark een leger Enten zal aansturen. Ook zijn we een poule gestart in welke aflevering Tommen aan zijn gruwelijke vroegtijdige einde zal komen.

In de podcast bespreken we de verhaallijn van de serie en hebben we het dus niet over wat er allemaal in de boeken gebeurt, je kunt dus met een gerust hart luisteren als je alleen de serie kijkt. Houd ons in de gaten op Soundcloud, Facebook en Twitter en praat mee over onze voorspellingen tot nu toe.

Een Fris en Vurig Liedje wordt gemaakt door Sicco, Guido en Sander. Zij zijn respectievelijk neurowetenschapper, neurowetenschapper en basisschooldocent – maar bovenal alle drie enorm fan.

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest

5 Comments

 1. Ouch.. Deze podcast zette ik vol verwachting aan. Maar nu ik de 1e 20 min erop heb zitten, bekruipt mij meer een afzeik G.O.T sfeertje. Helaas.

  • Hallo guest! Dank je dat je de moeite hebt genomen te luisteren. Jammer dat het tegenvalt. Hetgeen je omschrijft is het tegenovergestelde van wat we willen bereiken. We zijn juist fan van GoT en uiten dit door er een podcast aan te wijden. Mail je concrete feedback naar frisenvurigliedje@gmail.com en we gaan ermee aan de slag.

  • Hallo guest! Dank je dat je de moeite hebt genomen te luisteren. Jammer dat het tegenvalt. Hetgeen je omschrijft is het tegenovergestelde van wat we willen bereiken. We zijn juist fan van GoT en uiten dit door er een podcast aan te wijden. Mail je concrete feedback naar frisenvurigliedje@gmail.com en we gaan ermee aan de slag!

   • Dank voor de sportieve reactie! Ik zal mij vanavond over een concreet mailtje buigen

 2. Hallo guest! Dank je dat je de moeite hebt genomen te luisteren. Jammer dat het tegenvalt. Hetgeen je omschrijft is het tegenovergestelde van wat we willen bereiken. We zijn juist fan van GoT en uiten dit door er een podcast aan te wijden. Mail je concrete feedback naar frisenvurigliedje@gmail.com en we gaan ermee aan de slag.

Comments are closed.

This div height required for enabling the sticky sidebar