Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Onze favoriete momenten uit Game of Thrones seizoen 5

/
/

Het jaar 2015 zit er alweer op, dus aan het begin van het nieuwe jaar delen wij onze favoriete momenten uit het vijfde seizoen van Game of Thrones met jullie!

Eline: Hardhome. Dit is het moment dat we voor het eerst een leger van White Walkers tegenkomen in Game of Thrones en wat zorgde dit voor kippenvel in de serie. Alleen de Red Wedding had me zo stil kunnen krijgen als het leger van White Walkers. Weer een scène dat het verhaal uit het boek overtreft!

Hardhome
Hardhome

In mijn gedachten waren de Walkers natuurlijk angstaanjagend en was het voor mij spannend of deze figuren ook de verwachtingen waar konden maken. Meer dan dat zelfs. Zo erg dat ik met een deken om de aflevering aan het kijken was, half 12 ’s avonds, terwijl het buiten zomers leek.

Kit Harington, a.k.a. Jon Snow, laat hier ook weer zien dat hij makkelijk een hoofdrol kan spelen. Hoe hij de leiding neemt om de Wildlings te evacueren laat vakmanschap zien. Een fantastische scène die zelfs voor mij de laatste scène met Jon Snow overtreft.

Tirza: Dit seizoen heb ik goed moeten nadenken wat mijn favoriete scène was. Vorig jaar vond ik het een gemakkelijke keuze. Maar dit jaar waren er voor mij meerdere scènes die eruit sprongen. Zoals de hartverscheurende scene met Shireen. Maar ik heb gekozen voor the Dance of Dragons uit aflevering 9.

Dany en Drogon
Dany en Drogon

Mormont wint het ene na het andere gevecht in de arena. Als hij ook de laatste man gedood heeft pakt hij een speer en gooit deze richting Daenerys, althans dit lijkt te gebeuren. Maar achter haar sluipt net iemand van de Sons of the Harpy. Daarna duiken er in het publiek nog meer aanhangers van de Sons of the Harpy op, herkenbaar aan hun gouden maskers. Het eindigt met een omsingeling midden in de arena.

Ik heb voor deze scène gekozen omdat Daenerys vanaf het begin een van mijn favoriete karakters is van game of thrones. Maar dat is wel minder geworden, omdat alles haar wel heel makkelijk af ging. In deze scène lijkt het toch ineens allemaal mis te gaan. De spanning is erg goed opgebouwd, want er lijkt geen uitweg meer voor ze zijn, maar plotseling is daar Drogon. Draken bestaan helaas niet echt, dus is er hulp van de computer nodig. Door de goede specials effects is het ook mijn favoriete scène, de details zijn erg goed. Er is ook niet voor niks een Emmy gewonnen voor de special visual effects in deze scène.

Vooral het eindshot vind ik erg goed gedaan, je ziet Daenerys en Drogon weg vliegen en Tyrion en de andere kijken ze na, terwijl ze achter gelaten worden in de arena. De blik in Tyrion’s ogen van verwondering dat de draken een grote rol gaan spelen in de toekomst. En ik ben nu erg benieuwd hoe het nu verder zal gaan met Daenerys en vooral ook de rol van Tyrion. Want ook hij is een van mijn favoriete personages en hij heeft juist voornamelijk tegenslagen te verwerken gehad en heeft nu de kans op een beetje geluk. Maar in Game of Thrones weet je nooit of dit voor lange duur is.

Henk: Een scène die voor mij zeker niet mag ontbreken in dit rijtje is de Walk of Shame van Cersei uit de seizoensfinale. In deze scène wordt Cersei gestraft door de High Sparrow voor de zonden die ze begaan heeft en ze wordt gedwongen om naakt door King’s Landing te lopen, wat een echte vernedering was voor deze Lannister.

Cersei vlak voor haar boetedoening
Cersei vlak voor haar boetedoening

Als ik kijk naar hoe veel geld er in deze scène is gestoken (de winkels in de straat waarin werd opgenomen werden betaald om gesloten te blijven) denk ik ook dat het resultaat er zeker mag zijn. De vernedering op het gezicht van Cersei zorgt ervoor dat je bijna medelijden met haar krijgt (bijna, natuurlijk). Het meest memorabele moment is misschien wel de verschijning van Robert Strong, de creatie van Qyburn, die Cersei toch weer enigszins hoop lijkt te geven..

Matthijs: For the Watch! Mijn hoogtepunt van seizoen vijf is denk ik het meest besproken moment uit het hele seizoen. Ik heb het natuurlijk over het tragische lot van het door vele geliefde personage Jon Snow. Een moment waarvan ik als boeklezer wist dat het zou gaan komen. Het was echter wel afwachten tot de laatste scènes van het vijfde seizoen voordat we zeker wisten dat het moment waarop Jon door zijn broeders van de Night’s Watch wordt verraden ook daadwerkelijk in het seizoen zou zitten. Al draaide de geruchtenmachine online natuurlijk op volle toeren.

For the Watch!
For the Watch!

De scene voldeed aan mijn verwachtingen en is in mijn ogen een passend slot van wederom een mooi seizoen. Nu ben ik net als vele heel benieuwd hoe de verhaallijnen bij The Night’s Watch verder gaan. Ook hierover gaan geruchten, waar wij ook al eens over geschreven hebben, maar aangezien deze spoilers bevatten zal ik het hier niet verder benoemen.

Wij hopen in ieder geval dat jullie net zoveel van Game of Thrones seizoen 5 hebben genoten als wij. Laat in de reacties weten wat jouw favoriete scènes waren dit seizoen. Namens het hele Winteriscoming-team wensen wij jullie een goed en gezond 2016 en een geweldig zesde seizoen!

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar