Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

GRRM spreekt zich uit over einde A Song of Ice and Fire

/
/
George R. R. Martin tijdens de 2013 San Diego Comic Con
George R.R. Martin tijdens de San Diego Comic Con / foto: Gage Skidmore, via FlickR

George R.R. Martin, de schrijver van de A Song of Ice and Fire boeken waarop Game of Thrones is gebaseerd, heeft zich afgelopen week uitgelaten over het einde van de boeken. Tijdens een gesprek met studenten van zijn oude universiteit (Northwestern University’s Medill School of Journalism) deed hij een aantal uitspraken over het einde van de boekenreeks en mogelijk dus ook over de serie.

Martin: “Ik denk dat er wel iets van hoop moet zijn. We verlangen allemaal op een bepaalde manier naar een ‘happy ending’. Zelf houd ik van een bitterzoet einde”

Martin heeft al eerder laten weten dat hij zijn boekenreeks wil laten eindigen in de trant van Tolkien’s The Lord of the Rings: The Return of the King. Frodo en zijn vrienden zijn succesvol in hun poging de wereld te redden, maar als ze thuiskomen heeft hun woonplaats zwaar geleden onder de oorlog. Met de huidige situatie in de Seven Kingdoms is zo’n einde goed voor te stellen.

Het zal nog wel even duren voordat we weten of het allemaal zo gaat uitpakken. Volgens de geruchten verschijnt het zesde en eennalaatste boek, The Winds of Winter, voor het de première van het zesde seizoen van Game of Thrones. Wanneer het laatste deel, A Dream of Spring, uit gaat komen is nog totaal onbekend. Met de huidige schrijfsnelheid van George R.R. Martin kan dit nog wel even duren. Of zou hij ons allemaal voor de gek houden en het boek al lang afhebben?

Wat denken jullie? Laat het ons hieronder weten in de reacties!

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

5 Comments

  1. Martin mag wel opschieten met zijn boeken anders geef ik de film makers gewoon mijn zegen. Heeft hij het al klaar? Een idee in zijn hoofd? Of laat hij zich beïnvloeden door de serie, de fans, trouwe lezers? Hoe spontaan is het dan nog?????

  2. Georgie boy heeft The Winds of winter allang klaar. Daarom wordt de start van het nieuwe seizoen bij HBO ook uitgesteld: kunnen we eerst het boek lezen. YES!!! :0) (Dit is mijn mening.)

    • Ruim voordat bekend werd dat GoT S06 iets uitgesteld wordt was al bekend dat GRRM zijn best doet The Winds of Winter voor de première te publiceren. Ik denk niet dat dit iets met elkaar te maken heeft, waarschijnlijk gewoon toeval. HBO plant zijn uitzendschema’s vast niet zo kort van te voren… Dat we dan hopelijk het boek voor de première kunnen lezen is mooi meegenomen 😉

  3. Ik denk haast dat hij al bijna klaar is. Zoals door Danielle gezegd wordt, zal het geen toeval zijn dat seizoen 6 is uitgesteld.

  4. Commercieel gezien zou het boek eigenlijk voor de kerstdagen op de schappen moeten liggen. Ik denk echter dat we al blij mogen zijn wanneer de Engelstalige versie er eind april is!

Comments are closed.

This div height required for enabling the sticky sidebar