Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Nieuwe locaties voor Game of Thrones seizoen 6

/
/
Castell de Santa Florentina
Castell de Santa Florentina

HBO heeft enkele nieuwe locaties bevestigd voor Game of Thrones seizoen 6, waaronder twee kastelen! Het gaat om de kastelen Castillo de Zafra, in de provincie Guadalajara en om Castell de Santa Florentina in de Catalaanse stad Canet del Mar.

Castillo de Zafra

Zoals hierboven beschreven ligt Castillo de Zafra in de provincie Guadalajara, niet ver van de Spaanse hoofdstad Madrid. Het is een kasteel met een lange historie die terug gaat tot de 12e eeuw. Bij het zien van de foto’s moest ik direct aan de ‘Tower of Joy’ denken. Zeker met het recente casting bericht dat er gezocht wordt naar een ‘legendary fighter’, mogelijk Ser Arthur Dayne, in mijn achterhoofd. Zouden we een flashback te zien krijgen van de gebeurtenissen rond de Tower of Joy…?

Castillo de Zafra
Castillo de Zafra

Aangezien het kasteel op rotsen gebouwd is zou het ook om een ander kasteel kunnen gaan wat we nog niet in de serie gezien hebben. Namelijk Casterly Rock, het kasteel van de familie Lannister.

Castell de Santa Florentina

Het tweede bevestigde kasteel is Castell de Santa Florentina. De historie van dit immense bouwwerk gaat terug tot aan de Romeinse tijd, toen Spanje nog onderdeel was van het Romeinse rijk. Welke rol dit kasteel gaat spelen in de serie is mij nog onbekend, wellicht een locatie in Essos of The Reach? In de video hieronder kan je een virtuele tour maken door het kasteel:

Foto’s: Borjaanimal en Jordi Domènech, via Wikimedia Commons

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar